David Menkin spiller i Hollywood-produksjon

 Med en sentral rolle i en stor scene i storsatsingen om jakten på Osama Bin Laden, håper David Menkin på at norsk film tør satse på ham.

Med en sentral rolle i en stor scene i storsatsingen om jakten på Osama Bin Laden, håper David Menkin på at norsk film tør satse på ham. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

David Menkin (35) håper produsenter av norsk film skal kontakte ham etter scenen hans i «Zero dark Thirty».

DEL

Scenen han har i filmen som handler om den 10 år gamle jakten på Osama Bin Laden har fått mye omtale i anmeldelsene som er skrevet.

– Ja, det er en stor scene og handler om Obama og amerikas bruk av tortur. Jeg spiller en CIA-agent, og sender mange av mine kolleger i døden, forklarer Menkin på telefon fra London hvor han bor.

Han spilte også inn én scene til, men denne kom ikke med i filmen.
– Jeg håper at innsatsen min i «Zero dark thirty» bidrar til at jeg får muligheten til å spille i norske filmer. Det har tatt meg 10 år med hard jobbing å komme dit jeg er nå. Jeg har alltid vært interessert i å jobbe med norsk film, men har fått beskjed om at det er vanskelig så lenge jeg bor i London. Nå er det vel enklere for meg å komme fra London til Oslo, enn hva det er å komme fra Bardufoss til Oslo, forklarer han.

– Jeg tror norske filmskapere ikke tør ta store sjanser når det gjelder skuespillerne i store produksjoner, men nå som jeg har fått muligheten i en stor Hollywood-produksjon så bør de i hjemlandet kjappe seg før jeg er fullbooket, forklarer han videre med et lekent smil.

35-åringen skal i dag på casting for en rolle i en ny tv-serie og er selvfølgelig spent på hvordan det går.
– Jeg kan ikke si hvilken serie dette dreier seg om, men det er veldig spennende. I tillegg skal jeg spille inn stemmen på et nytt dataspill, legger han til.

«Zero dark thirty» har allerede blitt vist i USA, selv om premieredatoen ikke er før 11. januar.
– Grunnen til det var at produksjonen ville ha den med på årets «Golden Globe» og «Oscar», forklarer Menkin som er spent på presseomtalen som venter rundt om i verden.

Artikkeltags