Death By Unga Bunga med nytt album og releasekonsert

Det er ingen tvil om at Death By Unga Bunga er stolte av å være fra Moss. De er opptatt av å bevare det de karakteriserer som «mosserocken» som hadde sin storhetstid på 90-tallet i Moss.

Det er ingen tvil om at Death By Unga Bunga er stolte av å være fra Moss. De er opptatt av å bevare det de karakteriserer som «mosserocken» som hadde sin storhetstid på 90-tallet i Moss. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

DBUB gjør suksess langt uten for bygrensene. Men gutta glemmer ikke at det hele startet i Moss.

DEL

I kveld er mossebandet klar for Tivoli Amfi. En scene Death By Unga Bunga har stått mye på de siste årene. Denne gangen skal de spille helt nye låter fra albumet «You´re an animal» som lanseres i disse dager.

Se flere bilder fra Death by Unga Bunga-konserten på Tivoli

– Vi skal nok lage stor balluba for mossefansen vår, sier gitarist og låtskriver Stian Gulbrandsen på telefon til Moss Avis i går ettermiddag, mens han pakket til en svipptur til Trondheim hvor bandet holdt konsert i går kveld.

LES HVA VÅR ANMELDER MENER: DBUB fortsetter å utvikle seg

Mosserock

Den Oslobaserte gruppens tredje album har allerede begynt å høste gode anmeldelser i rikspressen slik deres forrige album «The Kids are up to no good» også gjorde i 2012. DBUB blir omtalt nasjonalt som «mossebandet» og selv er det opptatt av å promotere musikken som «mosserock».

– Ja det er jo i Moss vår musikkgenre oppstod. 60-tallspop med referanser til garagerock. Det vil alltid være utgangspunktet vårt selv om lydbildet er noe «lettere» på denne nye platen kanskje, sier Guldbrandsen.

Han opererer med begrepet «kalkulert galskap» og innrømmer at det ike er like mye skriking på denne skiva som det elelrs har pleid å være.
– Vi har ikke skrevet den type låter denne gangen. Men på konserter kommer vi nok til å skrike litt likevel, lover han.

Tre plater på tre år. Aner vi en rutine i hyppige utgivelser?
– Nei, ikke nødvendigvis. Det er ingen grunn til å gi seg nå mens vi har så mye materiale på lager, men det er ingen hast å begynne på et nytt album. Nå har vi produsert såpass mye de siste årene at vi ser frem til å ta en liten pause i produksjonen og heller reise rundt og fremføre det vi har på repertoaret.

Ut på turné

Kompisgjengen har alle bidratt som låtskrivere på «You´re an animal», i mye større grad enn tidligere. Det tok seks måneder fra de flyttet inn i sitt aller første øvingslokale i Oslo høsten 2012 til de gikk i studio våren 2013.

– Frem til dette har vi det siste året vært et slikt band som er mer på veien enn i øvingslokalet, noe som kommer klart til uttrykk på denne skiva. De har dukket opp mange idéer på disse turene, enten på nachspiel, dårlige hoteller, bak i bilen eller under lydsjekk. Vi har nye historier å fortelle, nye riff å vise, og enda «snæbbere» gitar-soloer, sier Gulbrandsen og fortsetter.

– Vi blir ikke akkurat rik på penger i denne bransjen, men vi blir rik på mye annet. Det å reise og møte nye mennesker samt få oppleve nye steder er veldig innholdrikt og spennende, avslutter han.
 

Artikkeltags