- Darren Aronofskys "Requiem for a Dream" er på mange måter verre enn en skrekkfilm. Du blir ikke redd, men du blir terrorisert, sier Settli til Moss Avis før han starter kveldens visning i House of Foundation i Møllebyen.

- Samtidig er den virkelig verdt å se. Den er fra år 2000, og selv har jeg ikke sett en film som bedre viser tilværelsen for narkomane. Men dette er altså ikke en påskekosefilm for hele familien. Den er tøff. Og den ender dårlig for de fire hovedpersonene. Etter filmen er det lurt å få pratet ut om inntrykk og tanker, og det skal vi gjøre her i filmklubben i kveld, forklarer Settli.

40-50 medlemmer

Moss Filmklubb hadde sin storhetstid på 1980- og 90-tallet, da Tivoli Amfi var et amfi.

Og nesten 200 mennesker møtte fram da filmklubben ble restartet i SF Kino Moss i 1998. Da ble det holdt foredrag før filmen, som handlet om incest. Filmen var likevel så sterk at flere publikummere valgte å forlate salen underveis.

- Nå holder vi til i House of Foundation og har 40-50 medlemmer. Og vi ser ikke bare de mest kontroversielle filmene. Vi ser det medlemmene har lyst til at vi skal vise. Og så prater vi gjerne om filmen etterpå, forklarer Settli.

Bare fem publikummere hadde møtte fram rett før start i kveld, men Settli håpet på en god debatt etterpå.

Ømtålig tema

- Narkotika er et ømtålig tema. Men det er aktuelt. Og det er fæle greier. Folk flest bryr seg kanskje ikke om de narkomane og hvilket liv de lever. De vil kanskje ikke vite det engang. Men diskusjonen om narkotika går, både i Norge og resten av verden. Det er grusomme ting. Og i Norge er det kanskje 10 personer som sitter på toppen og tjener stort på handelen, sier Settli, som mener Nederland kan være på rett spor.

- Der har de hatt mer eller mindre suksess med å avkriminalisere narkotika. Det løser noe for samfunnet. Det får de narkomane vekk fra gata og reduserer ran og annet narkomane må gjøre for å skaffe seg dop.