– Det er et slit, men det er også sjukt moro

Gutta snakker business med daglig leder i Vi Piratas AS, Fredrik Torp.

Gutta snakker business med daglig leder i Vi Piratas AS, Fredrik Torp. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Ferie er nærmest et fremmedord for Moss' egne pirater. I sommer spiller gutta seks kvelder i uka i Sarpsborg.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

– Da kjører vi. Vi skal plukke opp kapteinen på om fem minutter.

Klokka 18.00 fyrer Ole Jacob Lindberg opp doningen, en snart 20 år gammel, svart Chevrolet van, selveste Rødskjegg-bilen, og setter kursen mot Refsnes.

Moss Avis har fått lov til å bli med sjørøverne til kveldens forestilling på Quality hotell i Sarpsborg. For det er en heftig sommerjobb mossepiratene har sagt ja til. Dagen etter sommershowet i Nesparken ble avsluttet, var første spillejobb i Sarpsborg. Forestillingen «Full gass på land» skal spilles 18 ganger på tre uker og gutta er om lag halvveis.
Til og med Jern-Harry, verdens sterkeste mann, må medgi at det tar på kreftene.
– Selvfølgelig er det slitsomt. Vi har jo alle vanlige jobber på dagtid, og får kun vært hjemme et par-tre timer, før vi må ut igjen på kvelden. Men vi hadde aldri giddet å gjøre dette hvis vi ikke syntes det var moro. Vi trives i hverandres selskap og har det veldig gøy på jobb, sier Morten Heiberg, som ble plukket opp som sistemann på Bredsand.

PR-strategi

Det skal sies at sjørøverne er godt vant til sommerjobbing. De har i flere år deltatt på VGs sommershow, noe som har tatt mossingene land og strand rundt. Men jobben i Sarpsborg er ny av året.

Trioen, som nå har holdt det gående i 13 år, legger ikke skjul på at valget av oppdrag er nøye gjennomtenkt.
– Quality hotell i Sarpsborg, med badeland, lekeland og Inspiria som naboer, er veldig interessant for oss. Dit kommer det gjester fra hele Norge og ved å spille for disse blir Rødskjegg bedre kjent utenfor Moss og Østfold. Den samme effekten har VGs sommershow hatt. Nylig hadde vi også egen stand på den store reiselivsmessa. Det er slik vi må jobbe, forteller kapteinen selv, Odd Espen Skjærbekk.

Møter fansen

Vel fremme i Sarpsborg kommer det raskt til syne hvilket profesjonelt og velsmurt maskineri gutta har blitt med årene.
Mens publikum samles utenfor dørene, gjøres det siste forberedelsene inne i salen. Lyset fininnstilles, lyden sjekkes, de velkjente, og ikke minst velbrukte kostymene, tas på backstage. Latteren sitter løst og stemningen er avslappet helt fram til spotlightene tennes og musikken kjøres i gang. Da er det bånn gass.

Vi tar oss alltid tid til barna etter showene. Samme hvor få eller mange de er

Det tar ikke lang tid før sjørøverne har kapret barnas (og de voksnes) oppmerksomhet. Og med humor, dans, sang, kyssing og tryllerier klarer de å holde på den helt fram til siste strofe. Jubelen står i taket. Så er det tid for autografskriving.
– Vi tar oss alltid tid til barna etter showene. Samme hvor få eller mange de er. For oss er det utrolig viktig å ha den kontakten med publikum, forteller Lindberg.

– Det er også helt fantastisk å se barnas reaksjoner underveis og etter showet. Det gir en ekstra krefter, legger sjåføren til.
Det kan de trenge. På vei tilbake til Moss røper gutta at de allerede er i gang med å planlegge jula.
– Planen er å gi ut juleplate og dra på en ny turné, forteller Skjærbekk.
Klokka er blitt 22.45 da Rødskjegg-bilen parkeres på Jeløy. I morgen er det på’n igjen.

Artikkeltags