En annerledes «Aladdin»

Aladdin gir prinsessen er rose til tross for at han kan bli halshogget for å prate med henne. Kjærlighet ved første blikk.

Aladdin gir prinsessen er rose til tross for at han kan bli halshogget for å prate med henne. Kjærlighet ved første blikk. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

I ekte bollywood-stil presenterer Nordre Kultur og Teaterverksted forestillingen «Aladdin» i kveld

DEL

Rundt 40 barn og ei høne er med på forestillingen.– Ja, vi har vært så heldige å få låne en ekte høne, sier regissør Mona-Lill Reinback.

Etter en måned med hardtrening er dagen endelig her. Kulissene er fantastiske takket være en gruppe foreldre som har snekret. Det er premiere for en annerledes forestilling av Aladdin. Den ble satt opp både for ett år siden og i sommer. Men ikke på et ekte teater som Parkteatret. I dag inntar de ærverdige lokalene.

STORT BILDEGALLERI: Aladdin og den magiske lampen

– Det er så fint å få vist hvor mye flinkere vi har blitt enn for et år siden. Og det er første gang vi står på en så stor scene som parkteateret, forteller Felicia Holdø (Aladdins mor)

Eventyret fra 1001 natt

Aladdin er helten fra det kjente eventyret «Aladdin og den magiske lampen» fra «Tusen og én natt» og handler om den alltid litt avslappede Aladdin, som bare går å koser seg og har det gøy med sine kamerater helt til han tilfeldigvis får øye på den vakre prinsessen. Fordi han er en fattiggutt og en av folket har han ikke engang lov til å snakke med prinsessen uten å bli dømt til døden.

– Det jeg håper for premieren er at alle kan gå av scenen og vise fram det de har å by på. Ingen av skuespillerne har noen trening fra før, og jeg syns det er fantastisk hva de har fått til, forteller Reinbach.

Gleder seg

Sindre Kristiansen (Aladdin), Felicia Holdø (Aladdins mor), og Silje Nergaard (onde Shava) er tre av hovedrollene i bollywood-eventyret. De både gleder og gruer seg til dagens premiere.

– Jeg tror det vanskeligste blir å holde en levende høne, ler Sindre (14).

– Jeg syns det vanskeligste blir å spille ond og morsom, forteller Silje.

– Jeg tror det vanskeligste blir å spille snill og omtenksom samtidig, forteller Holdø.

Vanskelighetene gikk strålende på gårsdagens generalprøve og nå gleder de seg til å vise hva de kan på scenen i kveld.

Artikkeltags