– Dette er et verk for resitasjon, kor, band, solister og dans, forteller kantor i Såner Ulf Krupka, som har laget musikken til «Alfa & Omega».

Premiere i 2008

Trond Hellemo står for teksten og det hele skal fremføres av solistene Jostein Hasselgård og Mimmi Tamba.
Med seg har de Grønnåsen kirkekor, Kongsberg kantori, Hølenkoret, Såner kirkes voksenkor og konfirmantgruppa i Såner.
Hellemos personlige tekstbok er utgangspunkt til denne musikalen som hadde premiere i 2008 under Nordlysfestivalen i Tromsø. Teksten handler om skaperverket og Guds forhold til mennesket.

Etter et langt arbeid ble det for 2 år siden satt musikk til teksten. Komponisten er Ulf Krupka og tidligere kantor i Ishavskatedralen, nå kantor i Såner.

Musikal

– «Alfa & Omega» er en slags musikal. For det første fordi handlingen formidles gjennom en dialog mellom Gud og Jesus.
For det andre fordi ensemblet tar med seg blant andre solister, band og en danser. Musikken spenner fra gregorianikk til jazz, fra viser til folkemusikk, forteller Krupka.
«Alfa & Omega» var et bestillingsverk som hadde premiere i Tromsø i februar 2008. Ingeborg Meløe står for resitasjonen, mens Kjersti Mjelva er tekstilkunstner og Anne Katrine Haugen er danser.
Søndagens band består av Vegard Landaas på saksofon, musikere fra Adjágas og Ulf Krupka på piano. Kunstnerisk leder er Matthias Anger.
Krupka er kantor og komponist, utdannet i Berlin. Han har jobbet som kantor i 10 år i Ishavskatedralen Tromsø og siden 2007 er han ansatt i Vestby som kantor. Hans cd «Norwegian folktunes» kom ut i 2006.