Hun gikk selv ned åtte kilo på et Grete Roede-kurs og ble «bitt av basillen». Nå er Lindberg kursleder i Moss og sørger for at over 40 mossinger klarer å holde nyttårsforsettet sitt også utover 2012.

– Det som er forskjellen mellom et Grete Roede-kurs og en slankekur, er ordet «kur». Vi ønsker å gi deg en sunn vektreduksjon som du kan klare å beholde. Derfor skal du ikke sulte og trene over evne, men finne den balansen du kan leve med i hverdagen, sier Lindberg.

I Grete Roede er all mat lov, bare man har et forhold til mengde. Vi lærer bort hva man bør spise mye av og hva man kan spise mindre av, men ingenting er ulovlig

Fire pilarer 

Siden starten i 1974 har Grete Roede-kurs hjulpet 1,1 million nordmenn til et sunnere og lettere liv. Ut ifra fire likeverdige pilarer, matglede, mosjon, motivasjon og mestring og medmennesker, skal kurset hjelpe deg i hverdagen.

– I Grete Roede er all mat lov, bare man har et forhold til mengde. Vi lærer bort hva man bør spise mye av og hva man kan spise mindre av, men ingenting er ulovlig. Vi skal ha et aktivitetsnivå som vi kan leve med i hverdagen. Motivasjon og mestring er kjempeviktig å jobbe med for det sitter som regel i hodet. Mange av oss trenger andre for å kunne pushe oss selv og komme i gang. Medmennesket er viktig, sier kurslederen.

En livsstilsendring

Du kan fortsatt unne deg en bolle, spise brød til frokost og poteter og ris til middag. Roede-metoden er basert på de offisielle kostrådene fra norske myndigheter.

– Et sunt og variert kosthold er veldig viktig. Faktisk spiser mange altfor lite i løpet av en dag og skjønner ikke at de ikke går ned. På kurset lærer de hva som er viktig for å holde kroppen og forbrenningen i gang, forteller Lindberg.

Trives som kursleder

Å endre på en vane tar tid. Faktisk opp til over ett år. Derfor er det langsiktige viktig for kurslederen.

– Jeg pleier å si at jobben begynner når man skal holde seg på trivselsvekten sin, for å gli tilbake til gamle vaner er veldig lett. Men klarer man å holde vekten i tre år er veldig mye gjort, forteller hun.

Flere ganger i uken holder Lindberg kurs på Spenst. Her har hun tre ulike grupper og stortrives som kursleder.

– Mange synes det er vanskelig å gå ned i vekt alene og å kurse disse gruppene er kjempegøy. Å bli kvitt en vane tar opptil ett år og det er i hodet det sitter. Det skal jeg hjelpe dem med, sier Lindberg og smiler.