Hanne Krogh er selve stjernen i sin egen julekonsert, naturligvis – en konsert vi uten å nøle betegner som fantastisk.

Men det spørs om det ikke var en lokal «stjerne» som i størst grad rappet publikums hjerter. Solveig (6) sa nemlig ja da Hanne spurte om noen ville hjelpe henne å fremføre Alf Prøysens nydelige «Julekveldsvise». Våler-jenta sang første vers alene og kunne ytterligere to utenat – til publikums store begeistring.

Senke skuldrene

Gårsdagens konsert i en fullsatt Moss kirke ble virkelig noe å varme seg på i en kald og hektisk adventstid.

For selv om noen er kritiske til norske artisters førjulsslipp i gudshus landet rundt og kaller det ren «kommers», er det klart at mange finner betydelig glede i å sitte ned, senke skuldrene og la øregangene smøres av vakker, variert musikk og gode historier. I Moss kirke var iallfall pågangen så stor at det var med nød og neppe vi fikk plass, alle sammen ...

Formidler

Hanne Krogh er blant artistene som virker mest ekte og oppriktig i sitt turnéopplegg. Ikke bare fordi hun selv er en utmerket sanger og formidler. Men hun har med seg tre tenorer – Thomas Ruud, Marius Roth Christensen og Nils Harald Sødal, med en stemmeprakt ut av en annen verden.

Og hun gir disse julekonsertene en ekstra dimensjon gjennom sitt samarbeid med lokale kor – i vårt tilfelle Rygge Mannskor og damekoret Brevissimo. De deltok i Fredrikstad domkirke på søndag og altså i Moss kirke i går kveld. Korene gjorde sine saker meget godt og bidro sterkt til en svært minneverdig aften.