Skjønt, Unns hjemby de siste seks årene har vært Berlin. Men hun vokste opp i Moss og gikk på Mølla Kunstskole fra 1994-1996. Deretter studerte hun i Roma, ved Universitetet i Oslo og ved Statens Kunstakademi.

Roser HOF

Hun fikk raskt et godt navn innen videoinstallasjonskunst. I Moss stilte hun ut i prosjektrommet på Galleri F 15 i 2004 og i Momentum-lokalene under «Godt for Moss» i 2005.

- Hyggelig å skulle stille ut i Moss nå. Da kommer det kjente som ikke vanligvis får sett utstillingene mine, sier Fahlstrøm, som roser utstillingsstedet House of Foundation.

- Et veldig fint sted med veldig profesjonelle folk. Jeg skulle ønske HOF fantes da jeg bodde i Moss. Det virker som et veldig bra sted, som jeg er glad for nå å få lov å være en del av.

Fargerike filler i vinden

Siden 2007 har kunstneren jobbet seriøst med grafikk, trykk og bilder. Og det er 23-24 slike arbeider - og ingen videoer - hun viser på HOF.

Utstillingen heter «Wie bunte Fetzen hengen wir im Wind», «Som fargerike filler henger vi i vinden».

- Unn Fahlstrøm tar for seg spørsmål rundt identitetens fleksibilitet. Tittelen til utstillingen er hentet fra et essay av Michel de Montaigne hvor han beskriver identitet som noe som er i konstant forandring, og noe vi beveger oss inn og ut av. I flere av verkene tar Fahlstrøm utgangspunkt i spørsmålet om hva det innebærer å være dobbelt eksponert, heter det i presseskrivet.

- Utstillingen er mitt blikk på en verden som globaliseres med en akselererende hastighet, samtidig som det er fokus på en hyperindividualisering. Kombinasjonen gjør det til en komplisert oppgave å identifisere vår egen identitet, sier Fahlstrøm til Moss Avis.

- Men jeg er positiv og optimist. Folks evne til å tilpasse seg endringer er veldig god. Og endringer skjer hele tiden, med både individer og samfunnet. Dette synes jeg det er verdt å reflektere over.

Finsk debutant

I visningsrom 2 på HoF åpner finske, Oslo-baserte Pauliina Pöllänen sin første separatutstilling, «With the courage of a sleep walker», «Med motet til en søvngjenger».

- Skulpturer basert på keramiske fliser som utforsker romlige arrangement. Arbeidene reflekterer en spesifikk holdning til det fysiske rommet og dets mulighet for transformasjon og tolkning. Skulpturene fremtrer både som elementer som fremhever arkitekturen og som hindringer i rommet, heter det i pressemeldingen om Pöllänens utstilling.