Det tyske teaterensemble Familie Flöz tok Moss med storm under torsdagens åpningsforestilling av Nonstop-festivalen.

Her kan du se video fra åpningen.

At 80 minutter masketeater uten dialog kan være så underholdende og overveldende annerledes, var det nok få som riktig var klar over før de gikk inn i Parkteatrets sal torsdag kveld. Der ventet fire helt suverene maskespillere som trakk publikum umiddelbart inn i den mørke historien til det noe underlige Hotel Paradiso. Et hotell der det slett ikke bare er den bloddryppende kokken som er suspekt.

Her kan du se bilder fra åpningen og fra den fabelaktige forestillingen

Enestående

Med dans, en helt enestående mimikk, musikk, lydeffekter, slapstickhumor og symboleffekter serverte ensemblet en fartsfylt forestilling helt uten dødpunkter til et ekstatisk mossepublikum i går.

De fire skuespillerne klarte på imponerende vis og med strålende timing å skape driv, spenning, nerve og ikke minst bøtter med humor til forestillingen. Uten å ytre ett eneste ord!
Og de fire aktørene spiller ikke bare medlemmene i det familieeide Hotel Paradiso. De gestalter på utsøkt vis 15 ulike roller som spenner fra fjonge damer, gretne menn, dansende pikkoloer til et hysterisk morsomt politietterforskerpar, som kunne vært i slekt med Pompel og Pilt.

Og som om ikke historien og koreografien sitter som et skudd, så klarer skuespillerne også hele tiden å legge inn overraskelsesmomenter. For det er umulig å vite hva som egentlig foregår på hotellet.

Selv ekstranummeret står til 20 i stil fra det som, velfortjent, er Tysklands hotteste teatereksport akkurat nå og som det bare er å håpe flere får med seg om de skulle komme tilbake til Norge igjen.