Det er kunstneren Marianne Brekke som står bak det omfattende maleriet. I snart tre uker har hun pendlet til Moss fra Oslo, hvor hun bor og har atelier. Noen uker til med arbeid gjenstår før utstillingsåpningen 6. april.

Brekkes verk har tittelen «Svart diamant farge mellom linjene»
– En diamant fanger alle farger og er symbol på renhet og råmateriale, forklarer kunstneren.
– Jeg er veldig inspirert av Johannes Itten og Johann Goethe, representanter for to forskjellige fargesystem. Det er på kontrasten mellom disse to jeg vil forene, neon mot natur.

Verket strekker seg gjennom husets tre etasjer og skaper et intenst møte mellom farger og lys. I første etasje beveger mørke blågrå toner seg mot en lysere grønn. Brekke bruker her diagonale linjer for å forsterke fargeomfavnelsen.

Farger i arbeid

– Jeg har et eget fargesystem og lager fargeskisser som jeg følger. Men akrylfargene oppfører seg annerledes på vegg enn på papir så jeg må hele tiden justere fargene mens jeg arbeider, forteller Brekke og fortsetter;
– Jeg har holdt på med dette så lenge at det går forholdsvis greit. Men det er alltid spennende å se om regnestykket fra skissene går opp.

De store vinduene i trappeoppgangen slipper inn mye lys og skaper en slags optisk virkning på fargene. Det gir en følelse av 3D, som om fargene kommer ut fra veggen. Og det er nettopp det Brekke ønsker.
– Store vindu er råkult! Lyset skaper en fluoriserende effekt, forteller Brekke entusiastisk.

Et løft for HOF

Daglig leder på House of Foundation Martin M. Sørhaug er svært fornøyd med utsmykningen. Han sier at hele huset har fått et løft ved realiseringen av dette verket.
– Også linken mellom våre to visningsrom i henholdsvis første og annen etasje blir styrket ved dette, sier Sørhaug.
– Jeg vil skape en opplevelse av at fargene svever og beveger seg, sier Marianne Bakke.