Det er ikke hver dag en kan oppleve live performance i Moss. Lørdag kveld er sjansen der, når kunstner og forfatter Leif Holmstrand fra Malmö åpner vårens utstillingsperiode på House Of Foundation med en av sine performancer.

Kropp og tekst

– Jeg arbeider mye med levende skulpturer og kommer til å vise en del kroppslige forandringer som tar for seg hverdagslighet ved hjelp av ulike husholdningsmaterialer, røper han.

Holmstand er utdannet ved Kunstakademiet i Malmö og stiller på HOF med flere arbeider relatert til performance art. Blant annet vil bannere med digitale trykk, med motiver fra tidligere arbeider, som selv har vært en del av flere performancer i både Sverige og Berlin bli utstilt. Også tekstutdrag fra litterære arbeider som Holmstrand jobber med om dagen, vil være tilgjengelige.

– Jeg har gitt ut 16 bøker, som regel diktsamlinger, men min første roman kom ut tidligere i år, forteller han.

Farger og former

Marianne Brekke arbeider også med farger og setter denne perioden preg på visningsrom 1 og trappeoppgangen på HOF. Hun har sin utdannelse fra Vestlandets kunstakademi, og Helsingfors kunstakademi i Finland.

– Jeg har alltid arbeidet med farger. Og så er jeg opptatt av geometriske former. Utgangspunktet for denne utstillingen er nettopp foreningen av disse to elementene. Med nyanser som gjennomgangstema, sier Brekke.

En collage med fargepalett skal pryde den ene veggen og trappegangen viser et helt spekter av fargenyanser.

Det vil i tillegg til utstillingsåpning bli opplesninger av Lars Mørch Finborud og Linn Rottem, som begge er bokdebutanter denne våren.