- House of Foundation er ikke et sted barn får mye ut av, sa Frps Niklas Eriksen tørt da kulturplanen for Moss kommune ble behandlet av kulturutvalget mandag.

Frp ville ha HoF ut av planen.

Har hatt planer

- Det er riktig at vi ikke har vært et sted for barn, erkjenner Martin M. Sørhaug.

- Men House of Foundation har helt siden starten i 2009 tenkt at vi også skal være et sted for barn.

Mange mossinger er tilknyttet kulturhuset i Møllebyen.

- Og mange av oss er i den generasjonen hvor vi har ett eller flere barn. Vi har derfor lenge også ønsket å få til noe for barna. Men vi har lett etter den rette formen, vår måte å lage en barnefestival på, som skiller seg ut fra andre barnefestivaler, sier Sørhaug.

Voksenmodell

- Nå har vi funnet den formen vi ønsker. Etter modell fra Møllebyen Litteraturfestival byr vi på en festival med flere kunstformer. Vi vektlegger høy kvalitet og vi både aktiviserer barna i forskjellige kunstuttrykk og presenterer forskjellig kultur for dem, forklarer festivalens pressekontakt.

- Til våre litteraturfestivaler har vi gitt ut bøker. Og boken «Hva var det hun sa?» av Agnar Lirhus og Rune Markhus ble egentlig laget for å lanseres under lørdagens festival. Siden det forelå i august, valgte vi å presentere den tidligere.

Sørhaug understreker at festivalen også passer for voksne.

- Jeg liker Casiokids like mye som mine døtre gjør, smiler pressekontakten.

Han sier at festivalen også har lagt vekt på å trekke inn lokale krefter som er meget dyktige innen sine respektive fag.

Åtte gøyale timer

De unge musikerne i Mossestryket får åpne det kunstneriske lørdag.

Deretter blir det eventyrteater, boklanseringer, høylesninger, verksteder i foto og kunst, i animasjon og i lydlek, før avslutning med danseoppvisning, teater og konsert med nevnte Casiokids.

Naturfag står også på timeplanen. Per Kristian Grytdal fra Rygge, én av programlederne i den gullrutevinnende NRK-serien «Barn ingen adgang!» byr på actionfylt naturfag i praksis.

Så nå skjer det noe også for barna på House of Foundation.