Bakgrunnen er at rådmannen foran møtet i kulturutvalget i morgen foreslår å støtte Arena Sommer Festival med 50.000 kroner, rockernes Festivalen Sin med 50.000 kroner og Møllebyen Litteraturfestival med 60.000 kroner – nesten like mye som festivalene søkte om.

Del på Facebook

Samt at utvalgsleder Øivind Tandberg-Hanssen (SV) plusser på litt til:
– Vi går for rådmannens forslag, og det er mulig at vi i tillegg øker støtten til Festivalen Sin til 60.000 kroner.

Les også: Familie Flöz med maskespill i særklasse

Fra null til gull

Bak Nonstop-festivalen, som får støtte over statsbudsjettet, via fylkeskommunen og av kommunen, er de tre nevnte de tre virkelig store festivalene i Moss. Derfor hang geipen over hele linja da rådmannen i sitt budsjettfremlegg for 2011 foreslo å ikke sette av penger på disposisjonskontoen til Skole-, oppvekst- og kulturutvalget (SOK).

Hadde det endt slik, hadde ikke de tre velarrangerte festivalene fått midler.
– I stedet fikk vi i budsjettforhandlingene kjempet oss til å disponere cirka 750.000 kroner. Dermed har vi råd til å støtte mangfoldet i kulturlivet i Moss, sier Tandberg-Hanssen.

Lite, men godt

– Og det vi støtter disse festivalene med er ikke så mye i den store sammenhengen. Dessuten får vi mye igjen for pengene, for den frivillige innsatsen som legges ned er stor, sier kulturutvalgs-lederen.

For mottakerne er støtten mer enn kjærkommen.
– Veldig hyggelig at rådmannen har begynt å like rock ’n’ roll. Tidligere har jo rådmannen alltid foreslått å ikke støtte Festivalen Sin. At utvalgslederen vil øke til 60.000 kroner, er fantastisk. Dette viser at vi begynner å få et godt rykte i forhold til forutsigbarhet og gjennomføringsevne, sier Tony Fjærgård på vegne av rockerne.

Les også: Lover spinnvill stemning på Tivoli

Christian Frederik

– Dette gjør det også spennende i forhold til å søke penger hos fylkeskommunen. Der kreves det kommunal støtte for å få midler. Norsk Kulturråd vil også få en søknad, for nå vil vi forsøke å samle inn nok cash til å lage en skikkelig happening i Nes-parken 21. juli, datoen for kong Christian Frederiks ankomst til Moss i 1814, sier Fjærgård, som i søknaden nevner mulige navn som Kaizers Orchestra, Big Bang og Elvira Nikolaisen.

Les også: Prinsesse Tonje Helen på prinsessekole i Moss

Gla’nytt

– En god nyhet! Veldig hyggelig og veldig viktig! Vi er storveis fornøyd, sier Tor Sørby på Arena.
– Kommunens støtte har variert, og 50.000 kroner kommer veldig godt med. Det er krevende å gjennomføre Sommer Festival, erkjenner Sørby – som også vil søke midler hos fylkeskommunen for sensommerens store klassiskmusikalske begivenhet.

Også Martin M Sørhaug i Møllebyen Litteraturfestival, nominert til Christian Frederik-prisen for halvannen uke siden, smiler:
– Veldig hyggelig. Vi har fått rikelig støtte fra andre, og om også fylkeskommunen støtter oss, er vi i mål økonomisk. Flott at kommunen støtter en festival som er med på å løfte Moss. Det maner til entusiasme.

Les også: Møllebyen Litteratur-festival skamroses

Det skal også nevnes at nymusikkfestivalen VinterRiss foreslås støttet med 10.000 kroner.