– Om været ikke er mot oss, blir det konsert på uteplattingen ut mot mosseelva, bak House of Foundation. Så flotte rammer rundt en konsert er sjelden kost, sier Truls Solerød Johnsen fra Moss.

Han spiller i bandet Firefly Effect, som har fått æren av å avslutte Møllebyen Litteraturfestival lørdag kveld.
– Vi har litt å leve opp til. Vi skal spille etter Dag Solstad, ler Truls.

Synthpop

Han er gitarist og vokalist og en av to mossinger i det oslobaserte bandet. Også trommis Øystein Hygen Christensen er fra Moss. I tillegg spiller Henrik Stenberg (bass og vokal), og Marit Harnes (synth og vokal) i Firefly Effect.

– Vi pleier å kalle musikken vår for retrofuturistisk solskinnspop. Vi spiller glad og leken synthpop med retroelementer, sier Solerød Johnsen.
Bandet startet opprinnelig som et tomannsorkester som laget musikk på datamaskiner.
– Men så var det så mange som sa til oss at dette skulle de likt å høre med et «ordentlig band». Så da tenkte vi at vi fikk prøve det, sier Truls.

Album

Bandet slapp sin første EP i 2006. Og for et knapt år kom albumet Everything Is Beautiful And You Are The Reason.

– På debutskiva var det mange programmerte elementer. Det er det fortsatt, men vi er i stadig større grad blitt et spillende band. Og live er vi bare det, sier Truls, som selv om han bor i Oslo, stadig er på oppdrag i Moss som tekniker for Punkt Ø.

– Jeg jobber freelance med kunst. Alt fra groveste teknikerarbeid til å kuratere mindre utstillinger. Men for Punkt Ø er jeg bare tekniker, sier han.

Oppfølger

Bandet er snart ferdige med oppfølgeren til debutalbumet.
– Den kommer etter planen til høsten, og snart slipper vi første smakebit. Singelen Heart of Gold er forhåpentligvis ute før sommeren, sier Truls.

Det er første gang på fire år at bandet spiller i Moss.
– Det er overmodent at vi kommer hjem til Moss nå. Vi gleder oss som små unger. Særlig Øystein og jeg som kommer hjem. Men også Henrik er skapmossing og har et nært forhold til byen, selv om han er fra Kolbotn, smiler Truls Solerød Johnsen.