Først ut i ny supersommer på Kallum

Tom Arne Evensen jobbet i fotobransjen i store deler av sine yrkesaktive år. Nå er han pensjonist, men er i sving med pensel og blyanter hver eneste dag. Noen av resultatene av sistnevnte kan sees på Kallum Søndre førstkommende langhelg.

Tom Arne Evensen jobbet i fotobransjen i store deler av sine yrkesaktive år. Nå er han pensjonist, men er i sving med pensel og blyanter hver eneste dag. Noen av resultatene av sistnevnte kan sees på Kallum Søndre førstkommende langhelg. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Kallum Søndre på grensen mellom Moss og Rygge har blitt det lokale toppstedet for lokale amatører innen kunst. Torsdag åpner årets sesong med tegninger, malerier og akvareller av Tom Arne Evensen.

DEL

Hele 35 kunstnere innen en lang rekke stiler og arter skal i tur og orden fram til utgangen av august vise fram sine arbeider i låven på Kallum Søndre.

Vertskapet Karl Otto og Ann Elizabeth Molvig gleder seg. Og det gjør også publikum.

- I fjor hadde vi en super sommer her, og vi avsluttet sesongen med 300 publikummere på tunet. De tre siste helgene nå har folk kommet og banket på og lurt på om vi ikke starter 2014-sesongen snart. Og det gjør vi altså på torsdag, sier Ann Elizabeth, som er imponert over utstillerne.

Utstillere utenfra

- Dette er den tredje sommeren vi viser lokale amatører ukentlig. Og jeg er helt forundret over hvor mye fint de skaper, sier Molvig.

Samtidig er folk imponert over hva Molvig-ene får til på Kallum Søndre. Flere nasjonale medier har laget reportasje om konseptet - noe som også har gitt pågang av håpefulle utstillere utenfra distriktet.

- Derfor vil det bli noen som ikke er fra mossedistriktet blant dem som stiller ut i år. Og pågangen er så stor at vi allerede har begynt å skrive opp utstillere for sommeren 2015, forteller Molvig-ene.

En ekte mossing

I dette rennet av utstillinger er det Tom Arne Evensen (63) fra Moss som er først ut i år.

Evensen er ekte mossing og umåtelig glad i Moss. Mellomnavnet Arne har han etter sin gudfar, den legendariske Arne Magnussen, hvis byste vokter Moss rådhus.

- Arne var venn av faren min og besøkte oss ukentlig. Av ham lærte jeg byhistorien, og jeg fikk gå sammen med ham først i 17.-maitoget flere ganger før jeg kom i skolepliktig alder, smiler Evensen.

LES OGSÅ: Blekket fanger det absurde

Variert utstilling

Det er likevel ikke grunnen til at han får disponere hele låvegalleriet til å stille ut 68 bilder torsdag, lørdag og søndag.

Det skjønner publikum straks de entrer lokalet.

Her er alt fra store malerier til mindre tegninger, inkludert bilder av bygninger i Moss.

– Perspektiver kommer naturlig for meg, så jeg har tidligere hatt oppdrag med å tegne hvordan bygninger blir seende ut, etter å ha sett arkitektenes plantegninger, smiler Evensen.

Han jobbet på materiellsiden i fotobransjen Norge rundt i mange år, drev reklamebyrå i Moss i en liten periode og jobbet med Ivo Caprino i to år.

Bobler over

Nå er Evensen like boblende som Caprino var – han tegner og maler i timevis hver eneste dag.

Evensen stiller for tiden ut i Mariestad og snart også på Dombås, dessuten har han bidratt til en bok om riksvei 1 som lanseres denne uken.

– Å tegne og male er min store lidenskap, fastslår Evensen.
 

Artikkeltags