Gutter med vannkjemmet hår og brylkrem var mang en svigemors mareritt på 50-tallet, men i 2011 er Rockabilly-stilen blitt mer som en kuriositet å betrakte.

Del på Facebook

Lørdag kveld hadde Rockabilly-fans samlet seg til konsert i Moss, og damer med røde lepper og bølger i håret ankom arm i arm med det som ikke kan beskrives som noe annet enn John Travolta i ekte Grease-stil.

Livet

- Dette er noe jeg har likt fra jeg var 10 år gammel og bodde i Oslo. Det var en guttegjeng i gata, som var en del eldre enn meg, og som drev med amerikanske biler som fikk meg interessert i denne musikkstilen, forteller Yngve Larsen fra Hølen.

Sammen med venner har han tatt turen til Moss for å være med på Rockabilly-konsert.

- Når jeg hører musikken så kjenner jeg det begynner å klø med en gang, det er både rytmen og sjela i musikken jeg liker så godt, forklarer Larsen.

Glede

Rockabilly-begrepet oppsto på 50-tallet og beskriver den tidlige stilen innen Rock’n’Roll-musikk. I Norge har sjangeren mer eller mindre vært til stede i mange år, men  har i den senere tid blusset opp igjen blant annet gjennom musikken til Vidar Busk.

Se bilder fra Rockabillykonserten her!

- Vi har holdt på i 12 år og ønsker å skape en felles arena for mennesker som er glad i 50-talls Rock’n’Roll. I kveld dukker det nok opp folk både fra Vestfold, Oslo, Akershus og Østfold, sier Tommy Kristiansen i Wild Bunch Big ROCK’N’ROLL Club, som er kveldens konsertarrangør.

Bandet Jessie & the orbits kom hele veien fra England for å være med på konserten, i tillegg spilte det norsk-tyske bandet Johnnie Knife & his Rippers og Elverumsbandet Bullet Proof.

- Musikerne i Bullet Proof er unggutter på 15 – 16 år som kommer til å gi jernet i kveld, sa Kristiansen like før første band entret scenen.