Dermed kan det litterære publikummet få møte og høre forfatterne Maria Børja, Jonny Halberg, Arne Lygre, Jo Sannem, Jon Michelet, Tania Michelet og Agnar Lirhus i House of Foundation i Møllebyen i dag.
– Vi fant ut at mange trolig har opplegg hjemme på lille julaften, sier Agnar Lirhus om hvorfor boktreffet finner sted dagen før dagen, istedenfor kvelden før kvelden – som først tenkt.
Det blir korte opplesninger hver halvtime, forfatterne vil også signere bøker, og de har tid til å snakke med folk.

To bla’ Michelet

– Bortsett fra Jon Michelet. Han kommer tidlig, er den første som har opplesing og kan ikke være her i seks timer, opplyser Lirhus.
– Veldig okay at han tar seg tid i det hele tatt. Han sier nei til mye, røper Tania Michelet, som for første gang skal lese fra sin bok «Afrika er ikke for alle» på et arrangement hvor også faren leser.
– Han er den som støtter meg aller mest, likevel blir det litt flaut å lese med faren min til stede, synes Tania.
Allerede før nyttår skal hun sende inn manus på oppfølgeren til «Afrika er ikke for alle» til Anders Hæger i Cappelen Damm.
– Boken er ikke antatt, og mye blir refusert, så det blir spennende å få høre hva Cappelen Damm synes, sier Tania.

Knaus-stil

Hun forteller om en utleverende bok, men hvor hun i motsetning til Karl Ove Knausgård har tatt kampen med personer hun omtaler <I>før </I>en eventuell utgivelse.
– Ingen omtales med sine egentlige navn, men jeg synes det er greit å ha stoffet godkjent når mennesker kan kjenne seg selv igjen og bli gjenkjent, forklarer Tania.

Billige bøker

Grøt blir det ikke å få på lille julaften-tilstelningen, men Agnar håper å klare å snike en mandel inn i en av vaflene.
– Vel så viktig for oss er det å få fortalt at vi selger mange av bøkene til lavere priser enn normalt, smiler Agnar Lirhus, som fikk med seg den imponerende rekken med forfattere etter at Jo Sannem hadde tatt kontakt og foreslått å arrangere bokmarked lille julaften.