På karnevalet før vinterferien var det duket for vandreteater med tre velkjente scener fra Hakkebakkeskogen.

. – Det er i år 100 år siden Thorbjørn Egner ble født, og dette markeres rundt om i landet på forskjellige måter. Hos oss har vi valgt å ha fokus på «Klatremus og de andre dyrene i Hakkebakkeskogen». Gjennom bøker, lydbøker, sang, musikk og dramatisering har barna blitt kjent med historien de siste ukene, forteller styrer Thea Gustavsen.

– I hele januar og februar har barnehagen hatt verksteder hvor barna har lagd kostymer og kulisser til temafesten. Og også foreldre har hjulpet til, forteller Gustavsen.

Barnehagen valgte temafest i stedet for tradisjonell karnevalsfeiring, blant annet for at foreldrene skal slippe å kjøpe nye kostymer.

Pølsemat

Gjenbruket av både tøystoff og Egners materiale ble en fulltreffer – med både latter og gråt. Og da gråt fra et barn som ville høre mer sang. Og etterpå ble det pølsefest.
– Selv om «den som spiser pølsemat og kjøttmat hele dagen, han blir så doven og så lat og får så vondt i magen», så gir vi oss lov til å kose oss med pølse på Bamsefars bursdag, smilte barnehagestyreren.