Gjør kunstkupp på unik twitter-utstilling

Biblioteksjef Lillian Salomonsen kan smile. For nærmere 240 twitter-kunstnere fra hele verden er med på utstillingen i Moss bibliotek som skal samle inn penger til barneavdelingen.

Biblioteksjef Lillian Salomonsen kan smile. For nærmere 240 twitter-kunstnere fra hele verden er med på utstillingen i Moss bibliotek som skal samle inn penger til barneavdelingen. Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Sliter du med å finne på gode ideer til julepresang? Fra i dag kan man gjøre et kunstkupp til støtte for barneavdelingen ved Moss bibliotek.

DEL

Det er mossekunstner David Sandum som hadde ideen til den spesielle utstillingen som åpner på Moss bibliotek i dag.

For en måned siden kontaktet han biblioteket med en idé om en felles kunstutstilling med kunstnere fra hele verden han hadde kontakt med på Twitter.

– Jeg leste i Moss Avis at biblioteket opplevde innkjøpskutt og blant annet ikke kunne kjøpe nye barnebøker og tenkte at en utstilling med Twitter-vennene mine kunne hjelpe. Mange av dem er kunstnere og jeg har alltid tenkt til at det kunne vært morsomt å gjøre noe sammen, sier Sandum.

Overveldende

Han ønsket å kalle utstillingen «140 characters» ettersom det er tallet på hvor mange tegn man bruke i en melding på twitter.

– Drømmen var jo at vi da skulle vise fram verkene til 140 kunstnere. Men det kom raskt flere bidrag enn det. Nå har vi vært nødt til å sette en stopp ved 240, sier Sandum som ikke i sin villeste fantasi hadde drømt om en slik respons da han satte i gang med gratisprosjektet.

For i tillegg til å bli bombardert med fantastiske kunstnerpostkort fra hele verden hjemme på Sperrebotn, så har Sandum måttet bruke hele arbeidsdager på å svare på mailer fra mennesker som ønsker å bidra med både penger og bøker.

Biblioteksjef Lillian Salomonsen sier hun er ekstra rørt over at Sandum ønsker at inntektene fra kunstsalget uavkortet skal gå til innkjøp av barnelitteratur ved biblioteket.
– Vi tar imot det vi kan få, sier Salomonsen, som berømmer Sandum for initiativet.

Hvert kunstverk, som alle er laget i postkortformat, skal selges for 200 kroner stykket.
Salomonsen ser ikke bort i fra at det er mulig å gjøre et skup.

– Her er det bidrag fra mange profesjonelle kunstnere. Vi har blantannet et bidrag fra en kunstner som vanligvis selger bildene sine for 100.000-200.000 kroner stykket på Christies, smiler biblioteksjefen som også er overveldet over responsen.

Utlandet

Nå håper hun og de andre ansatte ved biblioteket at publikum skal la seg begeistre like mye som dem over den unike twitter-utstillingen som er i ferd med å bli lagt merke til langt utover bygrensene.

Sandum er allerede blitt kontaktet av journalister i USA, Venezuela og Dubai som vil snakke med ham om prosjektet.

– Og så lurer jo alle på hvor Moss er. Så dette er jo en flott reklame for byen og biblioteket, sier Sandum.

I går var Salomonsen i full gang med å henge opp de små kunstverkene på en spesialsnekret gallerivegg sponset av Punkt Ø. Og i dag blir det utstillingsåpning med brask og bram med blant andre varaordføreren i Moss.

Over 20.000 har vært innom Sandums utstillingsblogg, som etter hvert vil inneholde både film og fotografier fra utstillingen slik at alle som bidrar får se den, enten de er i Dubai eller Venezuela.

Utstillingen åpner i dag og vil henge ut januar.

Artikkeltags