Hanna har jazzet seg oppover

Hanna Paulsberg (24) har kjæreste og leilighet i Trondheim, men har tilbrakt de siste dagene hjemme på foreldrenes gård i Rygge. – Det blir en del øving, men mamma og pappa er tålmodige, ler den unge jazzkometen.

Hanna Paulsberg (24) har kjæreste og leilighet i Trondheim, men har tilbrakt de siste dagene hjemme på foreldrenes gård i Rygge. – Det blir en del øving, men mamma og pappa er tålmodige, ler den unge jazzkometen. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

– Helt vilt, sier saksofonist Hanna Paulsberg (24). Til høsten slippes debutskiva på det anerkjente plateselskapet «Jazzland Records».

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

Det er ikke rart at Rygge-jenta er begeistret. Plateselskapet som nå skal gi ut debutskiva drives av ingen ringere enn Bugge Wesseltoft, en av Norges mest kjente jazzmusikere.

Hanna Paulsberg Consept, som bandet hennes heter, havner dermed i samme stall som Beady Belle, Håkon Kornstad og Shining, for å nevne noen.

– Det er helt utrolig kult. Jeg sendte dem skiva som vi spilte inn i januar og fikk svar nesten umiddelbart. De synes det låter veldig bra, forteller den unge jazzkometen.

Innholdsrikt år

I disse sommerdager er hun tilbake på foreldrenes gård i Rygge, for å øve fram mot Moldejazz i 17. juli.

Da faller avgjørelsen i en stor jazzkonkurranse hvor Hanna Paulsberg Consept kjemper mot fire andre grupper om å bli årets unge norske jazzmusikere. I tillegg til heder og ære, kan gruppa vinne et stipend på 150.000 kroner, en turné med Rikskonsertene og verdifull studiotid.

– Nivået er veldig høyt, så konkurransen er knivskarp. Vi må bare tenke at det er en vanlig konsert og gjøre vårt beste. Premien er jo helt vanvittig!, sier Paulsberg.

24- åringen kan se tilbake på et år med mange oppturer. I fjor høst ble gruppa kåret til Young Nordic Jazz Comets. I vinter fikk hun Svein Carlsen-prisen under Mossegallaen. I våres har hun spilt på en rekke norske jazzklubber, i tillegg til konserter i England, Finland og på Grønland (!).

Masterstudier

Kvartetten har også spilt på de andre store norske jazzfestivalene, og til høsten blir hun Norges representant i noe som heter Europeisk Storband. Det medfører konserter blant annet i Øst-Europa og Thailand.

– Det blir travelt, men det er dette jeg har lyst til å drive med. Å reise rundt, spille og møte mennesker er utrolig gøy, sier hun.

At hun også skal begynne på masterutdanning i jazz i Trondheim til høsten, blir nesten for mye å tenke på.

– Jeg får ta det litt som det kommer. Frilanstilværelsen blir bedre og bedre, så hvis det dukker opp noen spennende tilbud så hopper jeg på det. Da må heller studiene vente litt.

Etter plateslippet til høsten venter det også en spillejobb i Moss.

– Planen er å spille på Tivoli Amfi 18. oktober, forteller Hanna Paulsberg.
 

Artikkeltags