- Det var en opplevelse å ha Hellstrøm på besøk. I starten var det veldig tøffe dager, det skal jeg innrømme, men på slutten gikk det veldig bra. Besøket hans ble egentlig en vekker for meg, forklarer Manolis Mastorakis til moss-avis.no.
- Jeg har hatt problemer med helsa, og Hellstrøm var den som fikk meg til å få opp øynene og forstå alvoret, fortsetter han.

Var utslitt

Under sitt ukeslange besøk ved restauranten i Storgaten i april, fikk nemlig Eyvind Hellstrøm Manolis til å stumpe røyken etter uttallige år.
- Det er helt utrolig, ler han.

Se video fra torsdagens program øverst i saken!

- Han hjalp ikke bare restauranten. Han hjalp meg også. Jeg var helt utslitt av å drive restaurant. 25 år vekk fra familie. Det gikk i restaurant, restaurant, restaurant hele tiden, uten tid til meg selv. Han ga meg en skikkelig vekker, og det hele ble en utrolig god opplevelse, sier Alexandos-innehaveren til moss.avis.no.

Se videoklipp av alvorspraten Hellstrøm har med Manolis her!

- Han er en flink fagmann som av forskjellige årsaker i livet sitt nok har mistet litt av fokuset på selve matlagingen. Men nå har vi kuttet kraftig ned på antall retter på menyen og prioritert det som virkelig er det greske kjøkken med olivenolje, krydder og urter, får vi opplyst av Hellstrøm selv.

Les også: Hellstrøm slutter på Bagatelle

Ting tar tid

- Hvorfor meldte dere restauranten på programmet?
- Det var datteren min som kontaktet TV3 og Hellstrøm. Hun mente det hadde gått alt for langt for meg. At jeg trengte hjelp og en hvil. Hun hadde helt rett, sier Manolis.
- Og nå krysser dere fingrene for gode restauranttider?
- Ja, absolutt. Vi har åpent hver dag, og jeg håper selvsagt at folk tar turen. Men det er viktig å legge til at prosessen ”Hellstrøm rydder opp” tar tid. Det har i grunn nettopp startet. Det tar tid å få tingene på plass, slik jeg ønsker.

– Personlig mener jeg stedet har et stort poensial. Manolis har yrkesstolthet, det er fine lokaler og beliggenheten er god. Så med stå på vilje og evne til å gjennomføre de endringene vi har innført, burde dette gå bra,sier Hellstrøm.
 

Tårevått

Manolis skal selv se TV3-episoden torsdag kveld, men er usikker på om han vil se den i selskap med andre.
- Det er klart jeg må se sendingen, men jeg tror jeg må se den alene. Du vet, vi grekere. Tårene bare triller. Han klarte å hjelpe meg. Det er utrolig. Jeg er så takknemlig, avslutter restaurant-innehaveren.

Se video fra torsdagens program øverst i saken!
Se også videoklipp av alvorspraten Hellstrøm har med Manolis her!

Les også: Superkokk herjer på Neptun