Hvert år siden 1984 har en innbygger, eller forening i Moss blitt tildelt Mossianaprisen, snart får en ny innbygger prisen.

Spent

Avtroppende leder av 17. mai-komiteen, Vera Victoria Jacobsen, er blant de nominerte.

– Dette er gøy, og fantastisk hyggelig. Jeg er stolt over å ha blitt nominert, sier hun.

Jacobsen mener prisen er viktig for Moss, og hun ser på seg selv som en ihugget mossing.

– Vi bor i en flott by, og har mye å være stolte over. Samtidig må vi passe på byen vår. Den kan fremdeles bli bedre. Blant annet håper jeg innfallsporten -Mosseporten kan bli finere, sier hun.

Jacobsen har selv vært inne og nominert en kandidat.

– Jeg har nominert Moss Seilforening. Det er en flott ambassadør for byen vår. De har blitt et begrep i resten av seilnorge og de sørger for en flott aktivitet for mange unge i Moss.

Prisutdeler

Leder Ivar Ernø i Moss Bys vel er også blant dem som har blitt nominert i år. Han har gjennom Moss Bys vel vært til stede på de fleste av utdelingene.

– Det er alltid en magisk stemning ved utdelingene, alle smiler, og det hender at noen gråter, sier han.

Ernø er fornøyd med å ha blitt nominert.

– Jeg driver med mye i Moss og trives godt med det. Når man i tillegg blitt nominert, så er det ekstra inspirerende, sier han.

Årets jury består av Ivar Listerud fra Rygge-Vaaler Sparebank, Carsten Vogt fra Selskabet til Moss Bys Vel, Eldbjørg Bache-Mathiesen og Rina Oppegaard som representanter for allmennheten. Pål Enghaug i Moss Avis er leder for juryen.