Het krimdebut fra Hotell Refsnes Gods

«Ekko av et begjær» er Linda Irene Strøms debut som forfatter.

«Ekko av et begjær» er Linda Irene Strøms debut som forfatter.

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Jeløy-kvinnen Linda Irene Strøm debuterer med krimromanen «Ekko av et begjær». Handlingen er lagt til Hotell Refsnes Gods, mossedistriktet og Oslo.

DEL

Line Ridder Sand er en av landets dyktigste kunsthistorikere, og holder et kunstseminar på hotellet. I løpet av natten blir den vellykkede forretningsmannen og seminardeltakeren Bjarne Holt funnet drept i Weidemannsuiten på hotellet.

Line Ridder Sand lever i et tilsynelatende godt ekteskap med statssekretær Erlend Sand i Utenriksdepartementet, men det har sine sprekker – selvfølgelig i form av utroskap. For Line Ridder Sand dreier det seg om et særdeles hett forhold til drapsoffer Bjarne Holt.
 

Sex så det holder

Det blir aldri direkte spennende i «Ekko av et begjær», når det gjelder begjær, utroskap og sex får man imidlertid så det holder. Dette treffer ikke min nerve, men vil helt sikkert være interessant for andre. Skriveteknisk leverer Strøm til godkjent, men det blir i enkelte sekvenser av boken litt vel mange personer å forholde seg til. Noen av disse vies litt vel mye plass i forhold til historiens avslutning.

Forfatteren har jobbet en årrekke på Refsnes Gods og arbeider nå ved Nasjonalmuseet og har derfor gode basiskunnskaper om miljøet hun skriver om. Det er spennende når en lokal forfatter velger å legge plottet i vårt lokalmiljø og jeg skulle ønske at Strøm hadde valgt å legge enda litt mer av handlingen til nærmiljøet. Kanskje velger hun å gjøre det i de planlagte oppfølgerne om Line Ridder Sand?

Det er på mange måter noe uforløst ved «Ekko av et begjær» og skulle Strøm virkelig knekke koden i neste bok, så kan det blir riktig så bra. Terningkastet blir tre, men det er en svært sterk treer som var nær ved å vippe til fire.....

Artikkeltags