Ingen kulturhus-penger

 Verken Høyres Tage Pettersen ( til v .) eller ordfører Paul-Erik Krogsvold fant midler til å spytte inn i leie og oppussing av lokaler tilknyttet Parkteatret.

Verken Høyres Tage Pettersen ( til v .) eller ordfører Paul-Erik Krogsvold fant midler til å spytte inn i leie og oppussing av lokaler tilknyttet Parkteatret. Foto:

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Flere politikere er redde for at prisen for å leie lokalene ved Parkteatret er skyhøy. Men i går hadde ingen i formannskapet i Moss penger til å leie lokalene uansett.

DEL

Kommunalsjef Bjørn Olavesen innledet med å forklare at lokalene ved siden av inngangspartiet til Parkteatret (tidligere Anitas Hobby) har vært ledige siden i fjor vår og at skole-, oppvekst og kulturutvalget ble informert om dette for lang tid tilbake. Disse lokalene er nemlig tenkt innlemmet i Parkteatret når det skal rustes opp som et regionalt kulturhus. Men hvis ikke kommunen nå kommer på banen, så vil Ragde Eiendom ( som eier bygget) leie ut disse lokalene til andre interessenter.
Etter at kommunen før helgen fikk utsatt fristen med 72 timer, var det i går D-dag for å få leid disse lokalene. Men ingen partier hadde funnet penger til dette prosjektet.

- Vi har rett og slett ikke pengene til å bygge om disse lokalene, slik at vi kan bruke dem, sa Irene Hansen , gruppeleder i Ap.

Kostbart

– Det er pussig, men det blir ofte dyrt når det offenlige skal leie lokaler, påpekte ordfører Paul-Erik Krogsvold.
 
– Det er jeg enig i, istemte Erlend Wiborg. Når kommunen ska leie, så skrus ofte prisen i været, understreket han.
Men Gretha Kant syntes det var synd hvis ikke kommunen greide å få sikret seg lokalene.

– Vi må forsøke å tenke noen kreative tanker rundt dette. Jeg er redd for at kommunen kan risikere å få hele driften av Parkteatret i fanget om ingen ting skjer, sa Kant, som var sikker på at man kan forhandle om prisen på lokalene.

Lederen for Moss kommunale eiendomsselskap, Olav Dalåsen, påpekte at lokalene etter Anitas Hobby ikke er så lette å få utnyttet i tilknytning til Parkteatret. Han presiserte at kommunen risikerte å bruke mye penger på lokaler som man ikke kan utnytte fullt ut. Men at Neglstudioet ved siden av egner seg mye bedre.

– Da bør vi undersøke om det er mulighet for å få til et makeskifte mellom disse lokalene, fremholdt Eirik Tveiten (Rødt).

Opsjonsavtale

Gretha Kant påpekte at kommunen hadde en opsjonsavtale og burde benytte seg av den til å gå i fohandlinger med Ragde Eiendom med sikte på å få leid lokaler.

– Det er riktig, bekreftet kommunalsjef Bjørn Olavesen. – Men vi har tidligere spurt skole-, oppvekst- og kulturutvalget (SOK) om de ville bruke denne opsjonen. Det takket utvalget nei til, presiserte han.

Olavesen viste til at det også er tre lokaler i bygget som kommunen kan bruke i sine kulturhusplaner. – Disse blir jo ledige på et tidspunkt, fastslo han.

Olav Dalsåsen opplyste om at han i samtaler med Ragde Eiendom hadde fått opplyst at to andre interessenter skal være på hugget for å skaffe seg lokalen.

Rødts Eirik Tveiten påpekte at det er mange ledige forretningslokaler i sentrum og han syntes det var merkelig at det skulle være så stor etterspørsel etter disse lokalene.

– Vi klarer ikke å løse dette innen klokken 16.00 mandag og må vente til andre lokaler i bygget blir ledige, avsluttet Tage Pettersen, og slik ble det.

Artikkeltags