Hele salen reiste seg da Mads Østberg, iført sin hvite kjøredress, gikk opp på scenen i Parkteatret for å motta folkets pris for å ha bidratt til godt miljø i Mosseregionen.

- Tusen takk alle sammen, det er stort for meg å bli nominert. Det føles godt å vite at folk fra hjembygda støtter meg, sa Østberg i takketalen.

Og at hjembygda er viktig for Østberg, viste han ved å kjøre direkte til Moss etter å ha vunnet andre NM-runde, Rally Elverum, tidligere på dagen.
- Dette er helt klart veldig stort for meg. Det bor masse mennesker i Moss og det er mye som skjer her. Det er store bygg og mange flinke folk som er med å konkurrerer om prisene, og jeg er bare en liten mann, sa en tydelig ydmyk Østberg til moss-avis.no etter prisutdelingen på Parkteatret.

Sprell

Ole Jacob Lindberg åpnet gallaen med humor og ablegøyer, før kveldens konferansierpar, Karianne Kjærnes og Fredrik Akselberg, sang duett. For fjerde år på rad ble Mossegallaen arrangert for å hedre enkeltindivider, lag, foreninger eller organisasjoner som har utmerket seg i 2011.

Mads Østberg vant Christian Frederik-prisen, mens industribygget på Tykkemyr 27 vant Byggeskikkprisen. Kaptein Rødskjegg ble hedret med Opplevelsesprisen, og Ole Jacob Lindberg mottok statuetten på vegne av sjørøverne som i følge Lindberg selv var opptatte i et sjøslag.

- Det er en ære å få en slik pris, og jeg kan fortelle at vi allerede er i gang med nye prosjekter for 2012. Det nye showet har premiere på St. Hansaften, og jeg håper Nesparken vil kunne gagne alle i mossedistriktet og gi oss mye moro fremover. Tusen hjertelig takk, avsluttet mannen som også assosieres med karakteren Kalle Kanon.

Se hvem som var på Mossegallaen her!

Vinnere

Hanna Paulsberg vant Svein Carlsen-prisen, og Dennis Olsen fikk Einar Aas-prisen.

- Jeg må bare få si takk, og vet at jeg ikke hadde klart å prestere uten støtte både fra sponsorene mine og fra mamma og pappa, sa Dennis Olsen.

Lene Torp stakk av med Moss kommunes kulturpris på 15.000 kroner, og takket de som har hatt tro på kunsten hennes. Erik Reier og Tage Pettersen delte ut HK Herulf Ungfond-pris, som gikk til Nøkkeland skole, Elevrådet på Reier skole og Moss Basketballklubb. Moss kommunes kulturstipend gikk til Gunnar Stordahl og Harald Hougaard, og Næringslivsprisen gikk til Gentian As for å ha forsket frem, utviklet og produsert et klinisk nøyaktig påvisningsstoff for immunoanalyser av blant annet nyrefunksjonen.

I tillegg ble alle fra Mossedistriktet som ble norgesmestre i 2011 hedret.