Kjempegave til skolekorps i Råde

GIVERGLEDE - Nå skal det bli instrumenter nok til de nye musikantene, sier Thorbjørn Tofteberg (fra venstre) Per Andersen i banken til skolekorpsets Edgar Lunde.

GIVERGLEDE - Nå skal det bli instrumenter nok til de nye musikantene, sier Thorbjørn Tofteberg (fra venstre) Per Andersen i banken til skolekorpsets Edgar Lunde. Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Råde skolemusikkorps har råd til instrumenter og uniformer etter å ha fått 400.000 kroner.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

Giver er Sparebank1 Råde, som uventet dukket opp på øvelsen onsdag kveld med en i dobbelt forstand kjempesjekk.
– Jeg har aldri hørt om et korps som har fått en så stor gave, sier en svært takknemlig formann i Råde skolemusikkorps, Edgar Lunde.

Del på Facebook

Den erfarne korpslederen forteller at han hadde vanskelig for å finne ord, da han ble klar over kjempegaven fra Sparebank 1 Råde.
– Jeg trodde det sto 40.000, men så begynte jeg å telle nuller og så at det var hele 400.000 kroner.

Les også: Medaljeoverrekkelser til unge musikanter

Lunde sier at Råde skolemusikkorps har fått hele 30 nye aspiranter den siste tiden, og at korpset nå kan gi utstyre dem med både uniformer og instrumenter.

Korpset hadde ikke økonomisk ryggrad til å kjøpe nye instrumenter og søkte derfor banken om midler. At de skulle få et slikt beløp, var langt over hva de forventet.

– Vi hadde en rundspørring for å høre hva bygdas folk ville at banken skulle prioritere av gaver til gode formål blant barn og unge. Det viste seg at skolekorpset scoret høyest, forteller styreleder Per Andersen i banken.

Han sier at beløpet dro seg opp etter som de snakket om det i styret og til sist landet de på 400.000.

Gode formål

Lokalbanksjef Thorbjørn Tofteberg tilføyer at banken har som policy å gi tilbake deler av overskuddet til lokalsamfunnet. Derfor har de den siste tiden bevilget halvannen million kroner til opprustning av Karlshusbakken, 250.000 til bind IV av bygdeboken og 60.000 til piano i Råde kirke.
– Vi har spart litt de siste årene, slik at vi gir flere større beløp, supplerer Andersen.

– Har dere selv spilt i korps?
– Nei, ingen av oss, svarer Andersen og Tofteberg.

Les også: - 17. mai gir vinnere

Se bildegalleri fra 17.mai i Råde

Artikkeltags