Til låten ”Walk Idiot Walk” av The Hives rokes det løs. Det er tett mellom Guns`n Roses t-skjortene og energien er kjempehøy i øvingslokalet. På forreste rekke står de eldste danserne og får åpne ballet, så klapper de i hendene og på avtalt signal spretter de yngre frem, ikke fullt så rocka kanskje, men like flinke og veldig konsentrerte.

Byttene terpes og trinnene repeteres for alt må være klart til lørdag klokken 22.30. På taket av et av byens parkeringshus danser de 130 danserne i forestillingen På taket av Moss.

Samkjøring

Tirsdag kveld var det klart for samkjøring av fellesnummeret etter at de ulike partiene på dansekolen har tatt grovøvingen hver for seg.
 
Med godt over hundre dansere i alderen 8-18 år er det stapp fullt og hektisk stemning i dansesalen på Kirkeparken videregående skole.

De tre instruktørene Helle Ree-Pedersen, Hanne Kolstad og Marianne Bache Mathiesen er travelt opptatt med å instruere, geleide og rose de unge danserne slik at fellesnummeret sys sammen til en helhet.
 

Gleder seg

Moss Avis får trukket en andpusten Amalie Albert litt til siden, hun har danset siden hun var syv, og det syns! Hun har også vært med på alle de fire foregående oppsetningene på taket av Moss.
- Jeg gleder meg veldig, smiler hun. - Det har vært utrolig gøy de andre årene og det blir det helt sikkert nå også.

Amalie skal være med på det fellesnummeret de nå øver inn og et swing-nummer sammen med det dansepartiet hun ellers er med på.

På journalistens litt bekymrede spørsmål om det ikke blir kaldt å danse i septembernatten og om det ikke er veldig vondt hvis de faller på asfalten svarer hun overbevisende:

- Vi holder jo varmen med å danse og når det gjelder falling så går det også helt greit, smiler hun kult, før hun vil inn blant de andre og danse videre.
 

Positivt underrepresentert

Blant de over hundre danserne er det tett blant jentene, men litt på siden i lokalet er det to gutter å spore også.

- De har kommet til dansen via Applaus for å lære mer om å bevege seg på scenen og er blitt frelst på dansing, forteller instruktør Helle. På spørsmål om de gleder seg nærmest himler Andreas Haakonsen og Martin Gukild med øynene.

- Selvfølgelig gleder vi oss. Det er jo tross alt 100 jenter og to gutter her, smiler de bredt. - Jeg er jo underrepresentert, men ikke at det er negativt. Heller tvert i mot, fortsetter Andreas før Martin legger til at de bare har øvd en måneds tid, men at de nok skal få det til allikevel.

Familie og venner kommer og ser på Amalie Albert og de andre danserne på lørdag.

Og med energien og dansegleden de la for dagen på øvingen tirsdag anbefales det resten av Moss å komme på det som ligger an til å bli en magisk natt på byens tak. Og et av mange høydepunkt under årets Nonstop-festival.