Klovn på deltid

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Cathrine Enger Johansen (36) er klovn på deltid. I fotoreportasjen i morgen tar hun med seg ballonger og rockeringer og drar på bursdagsfest til Øreåsen. Barna hopper av glede. Klovnen kommer.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

Det er klart for bursdagsfest på Øreåsen. Thomine Kildahl Kjølle fyller seks år og har invitert 14 venninner til feiring.  Jentene samles til mat og gaveutdeling.

Så kommer festens store høydepunkt. Jentene hyler begeistret, vinker og jubler når de ser en klovn fra stuevinduet. Kom inn!

Detaljer

Cathrine Enger Johansen er klovn på deltid og underholder ofte i barnebursdager. Men før hun «rykker ut» er det også en del forberedelser å gjøre hjemme.
Hun maler eske til overraskelsesgaven og blåser ballonger. Lekeutstyret må finnes frem og den lille fargerike kofferten må fylles med godteri.

Alle detaljer må på plass. Knapphullsblomst, slips, dress og gul skjorte. Parykk i norske farger. Til og med neglene er farget forskjellige. Så maler hun sin egen klovnemaske, lik hver gang. Det er hennes varemerke.

Sommerfugl

Nå er det barnas tur, de skal også ansiktsmales. En etter en. Først ut er bursdagsbarnet selv, Thomine, hun vil være en rosa sommerfugl. Det er lang kø i stua. Barna kan velge mellom flere spennende ansikt.
Kaja vil være klovn, akkurat som Cathrine. Etter hvert blir det dans og konkurranser.
– Det er veldig greit å få noen til å underholde, sier mamma Ingunn Kildahl Johansen med et smil. Særlig når vi har vinterbursdag.

Karneval

Cathrines klovn dukket opp for første gang i 2008. Da var det klassefest med karneval på skolen til datteren. En kollega av Cathrine så bildene fra festen.
«Du må jo bare bli klovn».

Kollegaens sønn fylte syv og ble hennes første oppdrag. Hun fikk ikke lov til å gå og slo hjul på vei ut. Til daglig er Cathrine den hyggelige stemmen på kundeservice hos Norsk Datasenter.
– Jeg har alltid vært glad i klovner og dette er kjempegøy. Det er hyggelig å gi barnet en ekstra kul bursdag, avslutter klovnen Cathrine med et stort rødt smil.
 

Artikkeltags