Knallhard innsats ga Festivalen Sin ny topp

Stort fra start – Det kokte i salen fra det øyeblikket Honningbarna gikk på scenen på Tivoli Amfi lørdag kveld, forteller Tony Fjærgård i Festivalen Sin. begge foto mats o. bristol

Stort fra start – Det kokte i salen fra det øyeblikket Honningbarna gikk på scenen på Tivoli Amfi lørdag kveld, forteller Tony Fjærgård i Festivalen Sin. begge foto mats o. bristol Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Aldri har det vært mer arbeid med Festivalen Sin. Aldri har den vært bedre. Nå satses det mot 2014.

DEL

– Da jeg våknet søndag morgen, tenke jeg «aldri mer», innrømmer Tony Fjærgård i Festivalen Sin-styret etter konserter torsdag, fredag og lørdag.

Del på Facebook

Et 20-talls frivillige, inkluderte festivalstyret, la ned et enormt arbeid fra onsdag til søndag.
– Mange gjorde en umenneskelig innsats, men de gjorde den 110 prosent. Derfor ble resultatet også veldig bra og tilbakemeldingene ble veldig gode, sier Fjærgård til Moss Avis «dagen derpå».

– Bare vi får pleiet familiene våre og får gjort våre vanlige jobber ordentlig denne uken, setter vi i gang med å skrive søknader for neste års arrangementer, forteller Fjærgård.

For allerede da han, i likhet med så mange andre mossinger, var og luftet seg ved Alby litt utpå søndagen, så begynte tankene å gå til neste års festivaler.

Stor artist

Men målet er 2014. Festivalen Sin håper da å  få hentet inn en stor internasjonal artist til Moss. En artist til Grunnlovsjubileet i 2014.
– Derfor bygger vi oss opp med større og større festivaler. Men det betyr også at vi trenger flere frivillige. Nå har vi en flott gjeng i alderen 18 til 50 år, men vi trenger altså å vokse, fastslår Tony Fjærgård.

Han er sikker på at bandene som er med på festvialen også roser mossepublikummet, som ifølge Fjærgård er enestående.
Ros fikk han og festivalstyret selv av Per-Ivar Snarberg i Sparebank1 og Tage Pettersen, som i går ble byens nye ordfører.
– Begge lovet å støtte festivalen videre. Og med støtte på 65.000 kroner fra Sparebank1 og 60.000 kroner fra både Moss kommune og Østfold fylkeskommune i år, samt med bra publikumsframmøte på festivalen, så går vi godt rundt økonomisk. Sommerfestivalen vår ble jo avlyst 22. juli, så der gikk vi i minus. I sum har vi litt færre penger enn vi hadde håpet når vi går inn i 2012, sier Fjærgård.

Gourmetsuksess

I løpet av årets festival lagde Tore Aspås fra Ekebergrestauranten 150 gourmetmiddager. Mat som ble nydt av samarbeidspartnere, musikere, hjelpere og inviterte.
– I løpet av søndagen fikk jeg «ørten» tekstmeldinger hvor maten ble rost opp i skyene, og hvor de i tillegg takket for musikken. En lydtekniker jeg pratet med hadde vært «på veien» i ti år, men aldri opplevd maken. Nå drar bandene som var i Moss i helgen videre rundt i Norge og skryter av trakteringen, smiler Fjærgård.

Del på Facebook

Artikkeltags