Kunsthallen kunne blitt en del av et kulturhus

Momentum Kunsthall i Møllebyen trenger sårt opprustning i form av publikumsfasiliteter og mulighet for helårsbruk. Hadde diskusjonen vært tatt tidligere, hadde kunsthallen kunnet vært en del av et fremtidlig kulturhus. Nå derimot er det tiden som gjør det umulig å ta en slik diskusjon.

Momentum Kunsthall i Møllebyen trenger sårt opprustning i form av publikumsfasiliteter og mulighet for helårsbruk. Hadde diskusjonen vært tatt tidligere, hadde kunsthallen kunnet vært en del av et fremtidlig kulturhus. Nå derimot er det tiden som gjør det umulig å ta en slik diskusjon. Foto:

Artikkelen er over 6 år gammel

– Hadde diskusjonen om å ta i bruk deler av kunsthallen i Møllebyen til kulturhus begynt for fem år siden hadde det kanskje vært realitet i dag.

DEL

Det sier Sindre W. Mork, leder for skole, oppvekst og kulturutvalget, til Moss Avis.

– Skulle vi satset ordentlig på kunsthallen hadde vi trengt mer tid, og tid er det vi har minst av akkurat nå, sier utvalgslederen.

For 31. mars er den gylne datoen hvor Punkt Ø må forklare Kulturdepartementet hvorfor de skal fortsette å støtte dem også i 2013. Situasjonen er den at hvis ikke Moss kommune finner en løsning på hvordan de kan støtte dem, er det ikke sikkert at departementet beholder støtten. Dermed vil ikke «bare» 1 million kroner være borte, men 1,5 million kroner til i statsstøtte.

Utsatt diskusjonen

Både Mork og ordfører Tage Pettersen legger vekt på at diskusjonen om kunsthallen skulle vært tatt for lenge siden.

– Denne diskusjonen har man gjennom mange år bare skjøvet foran seg. Jeg har lenge sagt at dette er en udetonert bombe man en dag vil måtte ta stilling til, for dette har man vært fullt klar over, sier Pettersen.

Men selv om man kanskje hadde ønsket å bruke kunsthallen som en del av et kulturhus.

– Må vi ta en beslutning om det nå kan det hende at vi må si nei uansett, på grunn av tiden, sier Mork.

Gå i dialog

Men å ta i bruk lokaler på Alby kan nå være mulig.

– Hvis ikke Punkt Ø kan bruke kunsthallen lenger kan andre arealer inkludert Alby være alternativer vi vil se på, fortsetter Mork.

Men først må styret i Punkt Ø synliggjøre for MK Eiendom hvilke arealer de har behov for. Deretter vil MK Eiendom se på hva som finnes.

Tage Pettersen forteller at han på mandag sendte brev til daglig leder i MK Eiendom, Olav Dalåsen, hvor han ba Dalåsen om å gå i dialog med Punkt Ø.

– Det har vært et ønske fra vår side å komme i gang så fort som mulig med dette samarbeidet, slik at vi innen 31. mars kan ta en beslutning, sier Pettersen.

Avgjørelse

Ordføreren er klar over at det har vært planer for låven på Alby tidligere, noe Moss Avis presenterte i gårsdagens avis. Mork vil ikke ta stilling til prosjektet før Punkt Ø har redegjort hvilke lokaler de ønsker.

– Vi kan ikke pusse opp hele låven uten at hele lokalet blir brukt, sier politikeren.

Men han avfeier heller ikke de tidligere tegningene.

– Dette kan være et alternativ vi kan ta opp senere, men vi blir nødt til å se på både lokaler og kostnader når MK Eiendom har kommet fram til sitt, sier Mork.

Artikkeltags