– Vi kan sitte å fikle med én lyd i seks timer, så det sier seg selv at dette tar litt tid, smiler Markus Stabell – den ene halvparten av duoen Hello Departure.

Sammen med Øystein Weibell har duoen nå etter snart ti år sluppet den første smakebiten fra endeløse timer med lyd- og musikkfikling. Videoen til låta  «Cymbal Hymnal» ble for noen uker siden lagt ut på NRKs Urørt-sider, og har allerede fått både eterspilling og lovord.

Duoen karakteriserer selv det de driver med som et uttrykk «et sted mellom populærmusikk og kunst». Kanskje ikke så rart når Weibell til daglig er produsent i den kommersielle radiokanalen Radio Norge, mens Stabell er videokunster og utstillingstekniker i Punkt Ø.

Møttes i Oslo

– Vi er opptatt av å lage musikk med stor nok grad av kompleksitet, men det skal samtidig være interessant og lyttervennlig. En av våre inspirasjonskilder er – tro det eller ei – for eksempel ABBA, forklarer de to musikerne.

Begge er oppvokst og bor nå i Moss, men møtte hverandre da de bodde i Oslo.

– Vi har kjent hverandre, og jobbet sammen i omtrent 15 år, men dette prosjektet har vi «bare» drevet med i rundt ti år. Det tok lang tid å finne den rette formen på prosjektet, forklarer Øystein.

Det er han som synger på alle låtene, men det er også det eneste faste elementet i musikken deres. Ellers fordeler de jobben med å «trykke på knapper» og spille gitar og bass mellom seg.

Nettbasert

– Det er litt sånn menneske møter maskin, og et møte med mellom det kalde, kyniske programmerte og de fysisk spilte instrumentene. Vi leker oss frem til sluttresultatet, forklarer Hello Departure.

Foreløpig kan de bare oppleves på nettet, og noen planer om gammeldags plateutgivelse har de ikke. Videoen, som Stabell har laget til «Cymbal Hymnal» ble vist på House of Foundation i fjor høst, og til sommeren inntar duoen et galleri i Fredrikstad med sin musikk og videoer.

– Da må vi komme med noe nytt, sier Weibell og Stabell som foreløpig har brukt ti år på å gi ut én sang.