– Det måtte bare bli slik. Jeg har alltid visst at jeg en dag ville gi ut en cd med viser, sier debutanten når Moss Avis treffer henne i et høstgrått Son.

Hun fant en produsent som hadde tro på henne, Edgar Normann i Normann Records. Og da gjensto det i grunnen «bare» å rydde seg tid til prosjektet.

Sa opp i Moss

– Jeg jobbet med så mye forskjellig, og sist vinter bestemte jeg meg for at sånn kan jeg ikke ha det. Jeg sa opp halvtidsjobben som daglig leder i Moss og Omegn Musikkråd, kuttet ut managementfirmaet mitt, kuttet ut Minimusikkfestivalen i Son og kuttet ut diverse andre små prosjekter. Nå jobber jeg halvtid i Norsk Visearkiv og halvtid som musiker, forteller Kreken Kvalnes.

Les om Ernst Rolf som tok over Moss og Omegn musikkråd etter Liv Kreken Kvalnes.

«Samle-cd»

De 12 visene på cd-en har 41-åringen skrevet i løpet av de siste 16 årene.

– Jeg har alltid drevet med musikk og jeg har alltid skrevet. Da jeg gikk på skolen deltok jeg alltid i diktkonkurranser jeg fikk høre om. Og «eg råka til å vinne av og til», forteller kvinnen fra Jostedalen i Sogn – som de siste åtte-ni årene har vært bosatt i Son.

– Nå skriver jeg helst med musikk. Viser er jo dikt med tonesetting og jeg legger veldig stor vekt på teksten. Akkurat det er viser for meg.

Store ord

I pressemeldingen om platen heter det:
«Å lytte til cd-en «Søt & Snill» er som å se en klassisk Chaplin-film. Man ler og gråter om hverandre, og når alt er over føler man seg som et litt lykkeligere menneske…»

Produsent Edgar Normann er da også mildt panegyrisk når vi ringer ham.
– Dette låter så flott at det nesten er utrolig. Platen føyer seg fint inn i norsk og nordisk visetradisjon på sitt beste, mener Edgar, som ble flasket opp med viser: Faren hans, Robert Normann, var Alf Prøysens faste gitarist.

Dyktige musikere

Platen er spilt inn i Supro studio i Stockholm med svenske toppmusikere. I tillegg er Per Husby gjesteartist på flygel – gjennom en innspilling foretatt av Rygge-mannen Morten Heiberg.

– Det har vært ufattelig mye arbeid. Men både Normann og musikalsk leder Gunnar Nordén har vært fantastiske, sier Liv.

«Smådjevelsk»

I løpet av platen fremstår Kreken Kvalnes ikke bare som søt og snill, men derimot som alt fra «smådjevelsk» til hjertegod – hele veien velfundert og velformulert.
Og det kommer mer.

– Det er dette jeg skal drive med fremover. Sånn skal det bli! Blir musikken spilt, blir det enkelt. Blir den ikke så mye spilt, blir det vanskeligere. Men jeg slutter ikke, sier Liv, spent på mottakelsen – men fast bestemt på hva hun vil.

På slippfesten i Theaterkjeller’n i Oslo lørdag har Liv med seg Runar Gimre, Vegard Iversen, Jon Anders Grefsrud og sin unge nevø Erik Kreken Neset som musikere.