Gå til sidens hovedinnhold

Lover dramatisk monolog på Nonstop-festivalen

Artikkelen er over 11 år gammel

Film- og teaterkjendis Line Verndal skal stå alene på scenen under Nonstop-festivalen. – Det blir nakent og følelsesfylt.

Det lover skuespilleren til Moss Avis.

Sist Verndal gjestet Moss, sto hun på scenen sammen med Ane Dahl Torp og Hilde Lyrån i humorstykket «Boeing- Boeing».

Denne gangen blir det mer alvor fra scenekanten.
– Det blir en monolog med bare meg på scenen. Stykket heter «Vilde» og handler om en kvinne som ikke klare å gi slipp på noe i livet sitt . Hun klarer ikke å komme videre. I monologen går hun gjennom øyeblikk og hendelser i fjern og nær fortid som har ført henne dit hun er, forklarer Verndal.

Følelsesfullt

Teaterstykket er skrevet av Tale Næss, spesielt for Verndal.
– Det er et flott stykke. Det er velskrevet, rytmisk og noe jeg må strekke meg etter, for det er krevende, sier Verndal.
Monologen fikk sin premiere på Vega i sommer. Da spilte skuespilleren to forestillinger på en dag.

Stykket tar 45 minutter

Nonstop. Det er ikke engang pause for musikk. Det er skuespilleren på scenen. Ingen kostymer og kun et bord, en stol og litt vann.
– Jeg opplevde at publikum var med meg på Vega. De var helt stille og noen gråt etterpå. Men man vet aldri. Jeg håper det går like bra i Moss, sier Verndal.
Selv gråt hun også underveis.
– Det er ikke noe mål i seg selv å gråte. Jeg må bare leve meg inn i prosessen også får vi se hva som skjer. Hver forestilling blir forskjellig, forklarer Verndal.

Film og teater

De siste årene har Verndal blitt mest kjent som skuespiller fra film og TV-serie.
I 2007 fikk hun hovedrollen som Marit Pedersen i TV serien «Himmelblå». Serien gikk i 24 episoder og ble Norges mest sette TV-serie gjennom tidene, med rundt 1 million seere i snitt. For innsatsen ble Verndal nominert til Gullruten som beste kvinnelige skuespiller to år på rad.
I dag er hun aktuell med spillefilmen «Limbo». Den hadde kinopremiere 10. september og var åpningsfilmen under filmfestivalen i Haugesund.
– Nå er jeg i gang med å pugge teksten til «Vilde» igjen. Denne monologen blir den rake motsetningen til filmens verden hvor du har 30 personer jobbende rundt deg hele tiden, sier Verndal.
Hun har sine røtter fra teateret og gleder seg over å stå på livescenene igjen.
– Dette stykket er spesielt krevende med en stram struktur, samtidig som den må være absolutt troverdig.

Her skjer alt rett frem og helt ærlig. Jeg er gira på teater nå etter å ha jobbet så mye med film. Egentlig har jeg lyst til alt, så etter en periode med teater, så blir jeg sikkert like gira på film igjen, sier Verndal.

Kommentarer til denne saken