Gå til sidens hovedinnhold

Måtte stenge Støtvig-kinoen etter krav fra SF Kino

Artikkelen er over 7 år gammel

Kinogiganten SF Kino reagerte kraftig på ulovlig filmvisning i hotellet og misbruk av logo.

Det var denne annonsen fra Støtvig Hotell på nettsiden «Det skjer i Moss» som fikk SF Kino til å reagere.

«Hver fredag kl.19:00 og 21:00 viser Støtvig Kino film for voksne. Det er plass til 19 personer og det er GRATIS –  første mann til mølla!!»

Teksten er ledsaget av et bilde av to filmplakater, plassert på et bilde av en mann som løfter til side et forteppe.

LES OGSÅ:

Truet med advokater

I et ferskt  brev til Rygge kommune og Støtvig hotell stiller SF Kino-direktør Ivar Halstvedt spørsmål om hotellet har søkt kommunen om kinokonsesjon.  Han viser blant annet til at slik virksomhet er i strid med norsk lovgivning i «Lov om film og videogram», hvis man ikke har fått tillatelse fra kommunen.

Halstvedt viser også til at bildet av mannen som løfter teppet til side er SF Kinos åndsverk og eiendom.

– Vi ber om at Rygge kommune formelt kontakter Støtvig hotell for å få bragt forholdene til «et umiddelbart opphør», dersom kinokonsesjon ikke er gitt. Vi ber også om at Støtvig hotell innen 5. februar bekrefter at all markedsføring av kinovirksomheten med SF Kinos varemerker ved hotellet er bragt til opphør, hvis ikke vil saken overlates til våre advokater for videre behandling, skriver Halstvedt i brevet, som er datert 2. februar.

Han minner også om at hotellet kan bli gjort erstatningspliktige overfor filmens internasjonale rettighetshavere uten de nødvendige avtalene i orden.

Legger oss flate

Kommunalsjef for oppvekst og kultur i Rygge kommune, Lars Gjemmestad, bekrefter overfor Moss Avis at Støtvig Hotell ikke har søkt eller fått konsesjon for kinodrift.

Nei, det har de ikke. Og dette har vi også opplyst til SF Kino, forteller Gjemmestad.

Styreleder i Støtvig Hotell, Stig Fische, sier dette til Moss Avis:

– Vi legger oss helt flate i denne saken. Vi har misbrukt SF Kinos logo og det skulle vi selvsagt aldri ha gjort. Der har vi forsømt oss. Når det gjelder filmvisningene her på Støtvig, så har vi nå stoppet disse frem til vi har funnet ut hvilket regelverk vi skal forholde oss til. Nå fungerer kinorommet kun som et helt vanlig møterom og annonseringen på nettet er fjernet, sier Fische

Han opplyser Støtvig Hotell aldri har tatt betalt for filmvisningene og at det er Fisches private DVD-er som har blitt brukt.

– Jeg trodde dette var helt greit så lenge vi ikke tok betalt for filmvisningen. Men jeg håper SF Kino godtar de umiddelbare tiltakene vi nå har gjort. Så skal vi ta en runde her på hva vi gjør videre i denne saken, sier Fische.

– Saken er ute av verden

SF Kinos administrerende direktør, Ivar Halstvedt, sier at  han er tilfreds med at Støtvig Hotell nå har stengt kinoen og sluttet med annonseringen.

– Ja, det er jo en innrømmelse av at man har drevet uten konsesjon. Så for SF kinos del er denne saken ute av verden nå, sier Halstvedt.

SE VIDEO FRA INNSIDEN AV STØTVIG HOTELL: