Camille Wexels Riser erkjenner det selv. Når hun kommer ut av atelieret, prater hun engasjert i vei i lange tirader. Ifølge vennene uten alltid å ha et poeng (!).

Vel, selv synes vi at vi henger med i svingene når vi møter henne ved House of Foundation og Camilla setter i gang.

- Jeg maler veldig spontant. Og jeg maler åpne bilder, som er litt løse i enden, og i begynnelsen. Jeg prøver å holde bildene åpne for tilskuerens eget liv, forklarer hun.

Søker det indre

- Det indre livet i mennesker interesserer meg. Og det at alle mennesker har så mange lag. Når man ser et menneske, ser man bare ett lag først. Men alle har mange sider, og disse kommer fram etter hvert som man blir bedre kjent - uansett hvordan den enkelte ønsker å framstille seg selv.

Camilla har med stoler fra atelieret til HOF. Og øl og mat. Hun vil at publikum skal slå seg ned, se på bildene, og kanskje by på seg selv.

- Jeg vil ikke ha en halvsirkel med mennesker som står og nipper til hvitvin, ser på bildene, og så går, erklærer hun.

Tabubelagt

I presseskrivet heter det som så om utstillingen hennes:

«Maleriene som vises i Visningsrom 1 ved House of Foundation i Moss bygger videre på kunstnerens arbeid gjennom de siste tre årene. Med disse verkene arbeider Wexels Riser intuitivt og starter ofte med en tilstand.

Når maleriet skrider fram oppstår situasjoner og figurasjoner hun velger å forfølge rent spontant. Hun lar seg forføre av absurde og tabubelagte temaer som vår virkelighet også innebærer, spesielt de som engasjerer vår underbevissthet.

Det som er annerledes ved utstillinegn «Disillusionment’s Charms» er at tematikken er bestemt i forkant.

Inspirasjonen er å avbilde et menneskes livssyklus.

Motivene fremstiller fortettede historier, absurde assosiasjoner, scener og tablåer hentet både fra vår universelle underbevissthet vevet sammen med mer løsrevne konkrete skildringer fra unnfangelse, barndom, oppvekst, alderdom og død.»

Markhus i 2. etasje

I Visningsrom 2 skal Rune Markhus vise bildene han har tegnet til Agnar Lirhus' bok «Hva var det jeg sa?», som slippes lørdag kveld.

- Jeg er veldig spent på å se bildene i store formater. I barnebøker bruker jeg mye humor i tegningene, denne gangen er jeg mer seriøst og vár i uttrykket, sier illustratøren som flyttet til Moss i 2011.