Til neste vår skal den første internasjonale litteraturfestivalen gå av stabelen i Møllebyen, men allerede i år får interesserte prøvesmake på litteraturkunst i midten av mai.
Kjente navn. Forfatterlisten og programmet til pilotprosjektet er nå klart og øverst finner vi Dag Solstad.
– Vi sendte ut invitasjon både til Dag Solstad og Karl Ove Knausgård. Knausgård er visstnok inne i en hektisk skriveperiode og kunne ikke komme, men vi er svært glade for at Dag Solstad som jo også har bodd her i byen, vil glede mange med sitt besøk, sier arrangør Martin M. Sørhaug som tidligere har gått høyt ut i Moss Avis og proklamert at de ønsker å lage en av landets viktigste festivaler.

Spennende svenske

Forfatterlisten inneholder navn som Eldrid Lunden, Tomas Espedal, Espen Stueland og Arne Østring, men det er en svenske som pirrer Sørhaugs nysgjerrighet.

– Maria Zennström ga ut sin andre roman i år og har fått svært gode kritikker og vunnet priser i Sverige. Hun skriver en høylitterær form for prosa og vi gleder oss til å introdusere henne for publikum. Hun er utdannet innen film og vi tror det vil bli veldig bra, skryter arrangøren.

Alle aktivitetene vil finne sted i butikklokalene til House of Foundation i Møllebyen. Det blir opplesning i hovedrommet og i et tilstøtende rom vil det være utstilling av Johannes Heldén. På en konsertscene utendørs med fossen som ramme, vil Moonpedro & Firefly Effect spille under festivalen som foregår 14. og 15. mai.