Gå til sidens hovedinnhold

Møllebyen litteraturfestival har programmet klart

Artikkelen er over 11 år gammel

Med en miks av gammelt og nytt vil Møllebyen litteraturfestival vise seg frem for mossingene.

Til neste vår skal den første internasjonale litteraturfestivalen gå av stabelen i Møllebyen, men allerede i år får interesserte prøvesmake på litteraturkunst i midten av mai.
Kjente navn. Forfatterlisten og programmet til pilotprosjektet er nå klart og øverst finner vi Dag Solstad.
– Vi sendte ut invitasjon både til Dag Solstad og Karl Ove Knausgård. Knausgård er visstnok inne i en hektisk skriveperiode og kunne ikke komme, men vi er svært glade for at Dag Solstad som jo også har bodd her i byen, vil glede mange med sitt besøk, sier arrangør Martin M. Sørhaug som tidligere har gått høyt ut i Moss Avis og proklamert at de ønsker å lage en av landets viktigste festivaler.

Spennende svenske

Forfatterlisten inneholder navn som Eldrid Lunden, Tomas Espedal, Espen Stueland og Arne Østring, men det er en svenske som pirrer Sørhaugs nysgjerrighet.

– Maria Zennström ga ut sin andre roman i år og har fått svært gode kritikker og vunnet priser i Sverige. Hun skriver en høylitterær form for prosa og vi gleder oss til å introdusere henne for publikum. Hun er utdannet innen film og vi tror det vil bli veldig bra, skryter arrangøren.

Alle aktivitetene vil finne sted i butikklokalene til House of Foundation i Møllebyen. Det blir opplesning i hovedrommet og i et tilstøtende rom vil det være utstilling av Johannes Heldén. På en konsertscene utendørs med fossen som ramme, vil Moonpedro & Firefly Effect spille under festivalen som foregår 14. og 15. mai.