Det sier fungerende biblioteksjef i Moss, Lillian Salomonsen.
Hun er imponert over litteraturfestival-initiativet til House of Foundation og Martin M. Sørhaug og synes det vil bære naturlig at biblioteket også er involvert i planene.
Hun understreker at de ikke har hatt noe formelt møte om samarbeid ennå, men at det har vært positiv dialog.

– Det kan jo ikke arrangeres en litteraturfestival i Møllebyen uten at Moss bibliotek er med. Vi er jo attpåtil naboer, synes Salomonsen, som er overbevist om at festivalen kan bli en realitet.
– Vi har ikke rukket å samarbeide med Hose of Foundation tidligere, men jeg tenkte at det nå var en gylden anledning, sier biblioteksjefen. 
 

Litterært miljø

Hun legger til at Moss allerede har et stort litterært miljø. og at det derfor er mange å dra veksler på.
– Dette er rett og slett veldig spennende og noe vi veldig gjerne vil være med på. Det er jo veldig in med litteraturhus for tiden og enkelte har hevdet at alle byer bør ha sitt eget litteraturhus. Vi mener at biblioteket allerede spiller den rollen i Moss, sier Salomonsen, som tror det eneste som kan stoppe et festivalsamarbeid, er ressurser.

House of Foundation er en nyetablert gruppe med kunstnere og gründere som i november åpnet bok og kunstutsalg i Møllebyen i november, men som og skal huse atelier og arbeidsplasser.

De ønsker at huset skal bli et kulturelt tyngdepunkt i Moss sentrum.