Musikkrådet ansetter «pakka Ernst Rolf»

 Redaktør i Moss Bymagasin, Ernst Rolf trapper nå ned som redaktør for å jobbe som leder i Moss og omegn musikkråd. foto geir hansen

Redaktør i Moss Bymagasin, Ernst Rolf trapper nå ned som redaktør for å jobbe som leder i Moss og omegn musikkråd. foto geir hansen

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

Moss og omegn musikkråd er strålende fornøyd med å ha funnet ny daglig leder. Ernst Rolf trapper nå ned jobben i Moss Bymagasin for å jobbe med noe han virkelig brenner for.

DEL

– Det er innlysende hvorfor jeg valgte å søke denne stillingen. Jeg har holdt på med musikk så lenge jeg kan huske, og jeg er svært opptatt av det frivillige musikklivet i mosseregionen, som kor og lignende, sier Ernst Rolf til Moss Avis.

«Pakka Ernst Rolf»

Han ble vurdert sammen med 12 andre søkere, og ble valgt på bakgrunn av sitt store engasjement.
– Grunnen til denne ansettelsen er rett og slett hele «pakka Ernst Rolf». En mann med bred kulturerfaring og stor kontaktflate, et godt nettverk og ikke minst et fantastisk engasjement for kultur og musikk, forklarer fungerende styreleder Anne Elisabeth Thoresen.
– Jeg skal innrømme at jeg ble litt overrasket da jeg oppdaget ham på søkerlisten. Jeg trodde ikke han ønsket å avslutte jobben som redaktør i Moss Bymagasin. Han har jo også jobbet i Moss Dagblad. Men etter å ha tenkt meg om, så er han jo utdannet på klaver, har klaverelever og er opptatt av lokalt musikkliv, så hans store engasjement forklarer vel søknaden, fortsetter hun.

Halv stilling

Ernst Rolf tiltrer i 50 prosent stilling fra og med 1. mai. Stillingen ble for ett år siden omgjort fra en prosjektstilling til fast stilling. Han overtar etter Liv Kreken Kvalnes fra Son som har vært ansatt i musikkrådet siden januar 2009. Også hun er glad for at nettopp Rolf er den som overtar.
– Dette er en god tilsetting for Moss og omegn musikkråd. Hans lokale tilknytning ble lagt vekt på i ansettelsesprosessen, sier hun til Moss Avis

Profesjonell

60-år gamle Ernst Rolf har som kjent bred erfaring fra musikk- og organisasjonslivet i Moss og har i mange år også jobbet som journalist og redaktør i lokale media.
– Betyr den nye stillingen at du vil trappe ned i Bymagasinet?
– Det sier seg selv, men det er altså snakk om 50 prosent stilling, sier Rolf.
– Anser du jobben som daglig leder i musikkrådet som forenlig med jobben i Bymagasinet? Blir ikke du inhabil i forhold til kulturstoff?
– Jeg er såpass profesjonell at stoffet jeg lager i min nye stilling ikke vil bli fordelaktig for noen, forklarer Rolf. Han understreker at han vil jobbe for å være nøytral og levere stoff til alle.

Oppgaver

Moss og omegn musikkråd opplyser ellers at Ernst Rolf som daglig leder nå får ansvar for den daglige driften av musikkrådet og må yte service overfor deres medlemmer, i tillegg til å oppdatere deres hjemmesider. Musikkrådet er dessuten samarbeidspartner og høringsinstans i forhold til administrasjon og politikere i Moss kommune.

Artikkeltags