Nordre Teaterverksted hadde premiere på «Matilda»oppsetningen

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

43 ivrige og entusiastiske skoleelever spilte i teateroppsetningen «Matilda», historien om den leseglade og ensomme jenta, i helgen. Godt hjulpet av proffe musikere, syv voksne, videoklipp og en elbil (!).

DEL

Fredag kveld var det premiere i Samfunnssalen i Moss, og hele 50 skuespillere, 43 elever fra 3.–7. klasse, og sju voksne, var med. Instruktør og leder av Nordre Teaterverksted, MonaLill Reinback, står bak manuset til denne «Matilda»oppsetningen, fritt etter Roald Dahls barnefortelling «Matilda».

Se bildegalleri fra oppsetningen

Glede og entusiasme

Det sydet av smånervøse foreldre og øvrige slektninger i en fullstappet Samfunnssal før forestillingen. Men det var ingen påfallende nervøsitet å merke på scenen, bare pur spilleglede og stor entusiasme.

Publikum var med fra første stund og lot blant annet til å like de forskjellige originale grepene. Videoklipp i sort/hvitt fra da Matilda (som ble spilt av Silje L. Nergaard Eriksen og Alexandra Mjelde Andersen) var liten var ett av dem, noe som høstet latter og klapp fra salen. Også senere i stykket ble litt av historien fortalt i videoklipp.

Overraskende var det også da faren til Matilda, som ble spilt av Kåre Stubbrud, dukket opp i sin elbil og kjørte helt fram til scenekanten! Og i andre akt kunne publikum delta i bingoen i teaterstykket!

Lærer selv å lese

Historien handler altså om Matilda, en liten begavet jente som blir født inn i en familie hvor hun ikke passer inn. Foreldrene hennes og broren hennes bryr seg lite om henne.

Matilda er alene hjemme hver dag, fordi foreldrene er på jobb (eller på bingo). Hun lærer seg raskt å lese, og før hun får begynne på skolen har hun lest igjennom alle bladene hjemme og barnebøkene på biblioteket. Når hun endelig får begynne på skolen, opplever hun blant annet den forferdelige rektor som hater barn. Frøken Honey, som er læreren til Matilda, er kjempesnill. Til slutt tar Matilda hevn på rektoren.

Oppsetningen har også spesialskrevet musikk av Trond Bull-Hansen, musikk som Jazz Trio-09 og Stian Omenås fremfører live under forestillingene. n
 

Artikkeltags