Mandag kom utgivelsen mange hadde ventet på til butikken. «Kenneth Ishak And The Freedom machines» er første album siden «Silver Lightning From a Black Sky» i 2007. Musikeren og produsenten fra Øreåsen har ikke ligget på latsiden i mellomtiden.

– Jeg har produsert mye musikk for andre artister og har spilt mye selv. Gjennom min tid som produsent har jeg blitt bevisst på hvordan andre jobber og hva jeg vil gjøre annerledes, forklarer Ishak.

To rutinerte

Med seg på siste utgivelse har han bassist Bent Sæther fra Motorpsycho og trommeslager Jörgen Wall fra Fatboy.

– I studio fortalte jeg dem hva jeg hadde tenkt. De ønsket ikke å høre, men ville spille. Vi bare spilte i seks dager, helt til alt hørtes rett ut. Så var det bare å starte opptaket. Det er svært annerledes enn jeg har jobbet tidligere. Det er heller ikke mange andre i Norge som lager musikk på denne måten. Filosofien er å ikke ha noen annen idé enn å spille til det føles rett. Resultatet er fine musikkstykker som kan høres uten vokal. Det ble etter hvert lagt på vokal også, men den jobbet jeg hardt med, sier Ishak.

Verden rundt

Sæther og Wall ble med på fem av ni låter.
Resten av albumet har blitt til i England, New York, Stockholm og rundt om i Norge.
– Dette er rett og slett en reisende plate, mener Ishak.

Til slutt gikk turen til sitt eget studio, Oslo Lydobservatorium. Albumtittelen «Freedom machines» kommer også tilbake i tekstene.
– Det handler om å være fri. Det kan være så enkelt som å være i bevegelse, la tankene vandre eller ta en tur på skatebordet. Her kommer også ofte inspirasjonen til låtene. Samtidig er det historiefortelling på albumet også, forklarer Ishak.

Til Moss

Kommende måneder blir travle for bandet. 27. november skal de spille på Kvarteret i Bergen. Snart kommer de også til Moss.
– Vi har lyst til å spille på House of Foundation. Vi liker konseptet og tror det kan passe til bandet vårt, sier Ishak.

Nøyaktig dato er ikke satt, men konserten blir trolig i månedsskiftet mellom november og desember.
Fra nyttår kommer bandet til å starte en liten spillerunde i Norge. Turen starter på Sørlandet og går nordover. Fra mars kommer bandet til å spille utenlands.

Les anmeldelsen av «Kenneth Ishak And The Freedom machines» i Moss Avis.