Det er selvsagt ikke tilfeldig at konsertdrømmen går i oppfyllelse akkurat nå. Prøysen-feiringen og ny Prøysen-plate plate ga Håkon Paulsberg det «sparket i rumpa» som han trengte til å dra i gang en konsert hjemme på idylliske Søndre Fløgstad gård i Rygge.

– Vi skal feire Prøysen. Det er det som er hovedtanken. Samtidig har vi lyst til å teste ut hvordan det funker å arrangere konsert her hjemme på «gard'n». Selv tror vi det blir veldig koselig, sier Paulsberg som tar med seg bandet han har turnert med de siste måneden hjem til gården.

LES ANMELDELSE AV "Ændre Sia" HER

Tolker

I år er det femten år siden Håkon Paulsberg markerte seg som en av landets fremste Prøysen-tolkere med plata «Jinter». Så at han selv står på plakaten skulle bare mangle. Med seg på søndagens konsert har han også Trond Granlund og datteren, den fremadstormende jazzsaksofonisten Hanna.

– Man sier jo ikke nei til pappa, ler den unge jazzkometen, som selv har et helt spesielt forhold til Alf Prøysen.  Pappa har jo alltid spilt visene hans hjemme i stua, så jeg har jo praktisk talt vokst opp med Prøysen. Jeg må vel innrømme at jeg har vært litt smålei i perioder, sier hun halvveis spøkefullt, før hun legger til:
– Men faktum er jo at mange unge ikke halt skjønner HVOR bra Prøysen er. Spesielt er tekstene hans utrolig flotte, sier hun.

Nytt samarbeid

Samarbeidet med Trond Granlund har også vært på tankestadiet et par år.

– Jeg har alltid kjent til Trond Granlund, men det var platen «Sanger jeg lærte av faren min» fra 2010 jeg virkelig falt for. Etter at vi møttes tilfeldigvis på en konsert for et par år siden, har vi hatt lyst til å gjøre noe sammen. Han er jo også Prøysen-fan, så han takket umiddelbart ja da jeg spurte om han kunne tenke seg å bli med på denne konserten, forteller Paulsberg.

Søndre Fløgstad gård ligger like ved Rygge kirke og konserten skal holdes på den store gressbakken ved gårdsplassen. Blir det dårlig vær så er låven klar til bruk ...