Overrasket og glad prisvinner

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Ildsjelen bak Nordre Teaterverksted, Mona Lill Reinbakk, ble i dag tildelt den 10. Klubb1-prisen.

DEL

I en fullsatt storstue på Skihytta delte ordfører Tage Pettersen ut prisen til en litt forfjamset vinner.

- Veldig, veldig overraskende og utrolig morsomt! Jeg fikk en sms i går om at jeg var nominert, og 15 minutter før utdelingen fikk jeg vite at jeg skulle få prisen, fortalte Reinbakk til Moss Avis etter å ha mottatt heder og 10.000 kroner.

Gir foreldrene ansvaret

Prisvinneren har lagt ned et enormt arbeid, først med 5-ern, og så etter noen års opphold, med Nordre Teaterverksted - begge med base på Åvangen skole, hvor Reinbakk er lærer.

- Nå er det meningen at Nordre Teaterverksted skal være foreldredrevet videre. Det har tatt noen år, og nå begynner teaterverkstedet å bli en organisert organisasjon. Men de vil trenge ildsjeler også videre, og jeg kommer naturligvis til å fortsette å hjelpe ved behov, forklarer Reinbakk.

Fulle hus

Nordre Teaterveksted aktiviserer dette skoleåret 60 skolebarn. De 40 yngste spilte "Natt i biblioteket" i vinter, mens de 20 største i skrivende stund har siste oppsetning av "Spøkelset på Canterville". Og begge oppsetningene er blitt spilt for fulle hus.

- I tillegg til å spille teater, har teaterverkstedet aktivitetskvelder, slik at det er tiltak i regi av teaterverkstedet hele skoleåret, forklarer Mona Lill Reinbakk, som om et par uker skal planlegge høstens oppsetninger sammen med teaterstyret.

London kaller

- Prispengene på 10.000 kroner, hva skal du bruke dem til?

- Jeg kunne tenke meg å reise til London og se Matilda, som også vi har satt opp. Da vil jeg ta med meg et par av mine nærmeste, som har vært veldig tålmodige meg i forhold til all tiden jeg har brukt på Nordre Teaterverksted, smiler Reinbakk.

På det populære Det lysnet i skogen-arrangementet i dag sang Ørebrus, Rødskjegg og sang, tryllet og underholdt og Hanna Paulsberg og Håkon Paulsberg holdt en konsert.

Les mer i Moss Avis mandag!

Artikkeltags