Fredag og lørdag arrangeres Møllebyen litteraturfestival for første gang. Årets arrangement er et pilotprosjekt for neste års festival, men både godt etablerte forfattere og nyere stemmer står på programmet i år. Disse er som følger:

Tomas Espedal, som ble nominert til Nordisk Råds Litteraturpris for sine to siste utgivelser Gå eller kunsten å leve et vilt og poetisk liv (2006) og Imot kunsten (2009).
Her utforskes brevet, essayet, reiseskildringen, dagboksformen, kortprosaen og poesien.

Mossing

Jonny Halberg, som bor i Moss og er en av de fremste representantene for skittenrealismen i ny norsk litteratur. Hans foreløpige siste roman har tittelen: Alle verdens ulykker: Innberetning til Det kongelige norske utenriksdepartement om Jonny Halbergs reise til Romania 2005 (2007).

Tone Hødnebø er en av Norges fremste lyrikere de siste femten årene, med en høy stjerne i skandinavisk poesi. Hennes siste bok har tittelen Nedtegnelser.

Etablert

Dag Solstad er en av en Norges meste umiskjennelige forfatterstemmer. Han debuterte i 1965 med Spiraler, og har siden gitt ut en mengde romaner, artikler og essays.

Espen Stueland har siden midten av nittitallet markert seg som en allsidig og oppfinnsom forfatter og essayist. Hans siste bok Gjennom kjøttet fikk en storartet mottakelse da den kom i fjor.

Ole Robert Sunde er festivalens mest utpregete europeisk vendte forfatter.
Eldrid Lunden er en av de viktigste mentorene i norsk samtidspoesi. Diktene hennes har hatt en stor påvirkning på senere generasjoner lyrikere.

Kjerstin Aukrust er dr.philos. i fransk litteratur. Under festivalen deltar hun i en samtale med Espen Stueland.

Forfatter og musiker

Pedro Carmona-Alvarez har gitt ut diktsamlinger, romaner og essays. Hans siste utgivelse er romanen Rust (2009). Han er også musiker og spiller fredag på festivalen.

Arve Kleiva har flere utgivelser under psevdonymer som Ernst Ernst, Kestr Aschnitz, Gustav Haarnack og Aud Olsen.

Erlend O. Nødtvedt debuterte med diktsamlingen Harudes i 2008.
Kjersti Annesdatter Skomsvold debuterte i 2009 med romanen Jo fortere jeg går, jo mindre er jeg, og mottok Tarjei Vesaas Debutantpris.

Maria Zennström vokste opp i Stockholm med svensk-russiske foreldre. Det filmatiske er et bærende elementer ved hennes særegne prosa.

Anleggsprosa

Arne Østring skriver absurd kortprosa og vrir og vrenger på språket i tekstene sine.
Tina Åmodt er vårens overraskelse, som med sin første bok Anleggsprosa, har fått mye oppmerksomhet.

Det blir to konserter: Fredag med Moonpedro, som er forfatter/Sister Sonny-vokalist Pedro Carmona-Alverez’ musikalske soloprosjekt. Lørdag spiller bandet Firefly Effect retrofuturistisk solskinnspop.

Den svenske kunstneren Johannes Heldén viser utstillingen «The Shape of Things to Come».