Det er andre året Møllebyen Litteraturfestival går av stabelen og navnene på deltakerne er det verdensklasse over.

Åsne Seierstad og Jan Erik Vold som er kjente, og kanskje kjære, for de fleste, kommer den svenske kometen Maria Zennström og Mircea Cărtărescu fra Romania.

Tidligere har festivalledelsen sagt at de ønsker seg Yoko Ono til Moss.

Krig og fred

- Vi avholdt en svært vellykket pilot våren 2o1o. I mai strekker vi oss mot festivalens fulle potensiale i forhold til hva som hele tiden har vært våre målsetninger.

Festivalen tar utgangspunkt i temaet «Krig og fred» og angriper temaet utifra et tverrfaglig og et tverrestetisk perspektiv. Slik sett er betegnelsen «litteraturfestival» ikke helt presis.
– Vi gjør rom både for samtidskunst, scenekunst, musikk og film. Men fundamentet for festivalen er det skrevne og det uttalte ordet, uttaler festivalens grunnlegger og ildsjel Martin Sørhaug.

Den første festivalen fikk svært god mottagelse.

Sterke navn

Per i dag har de fått ja fra 35 forfattere, men har fortsatt ikke spikret det endelige programmet. Jonny Halberg og Arne Lygre er selvskrevne. Sara Johnsen, Pål Sletauane, Ole Robert Sunde og Cornelius Jakhelln er noen av de norske deltakerne som suppleres av svenske, finske, russiske og kroatiske kolleger. I tillegg håper arrangørene at den lokale forfatteren Ari Behn kommer til sin hjemby i mai.

Festivalen setter seg ambisiøse mål og på sine nettsider står det å lese: Møllebyen Litteraturfestival er en festival som søker stor oppslutning lokalt, regionalt og nasjonalt, men som samtidig tillater seg å være programmatisk og tematisk spesifikk ved gjennomgående å sette fokus på kvalitet og grundighet. Med festivalen ønsker vi å utfordre forestillingene om hva den regionale litteraturfestivalen kan være.