Gå til sidens hovedinnhold

Publikumsrekord for Nonstop-festivalen

Artikkelen er over 11 år gammel

Drøye 3000 billetter ble solgt til Nonstop-festivalens 22 forestillinger. – Det er rekord, smiler Parkteater-ildsjel Per-Olav Sørensen.

Han gikk av som teatersjef for Nonstop-arrangør Parkteatret as 1. september, men sitter fremdeles i styret.

Planen er å trappe ned både Parkteater og Nonstop-festival engasjementet sitt gradvis ned, men det er tydeligvis vanskelig for Sørensen.

– Men jeg har faktisk ikke vært på alle forestillingene i år. Det har jeg stort sett vært tidligere, sier Sørensen. Som selv var med på å åpne festivalen med en egen Sørensen-workshop i samarbeid med Norsk skuespillersenter (NSS).
 

Formidler

– Vi har flere nye ting av året på programmet. I tillegg til workshopen og samarbeidet, tar vi nå mål av oss til å på sikt bli en markedsplass, en teaterformidler om du vil, som kan hente inn store navn og selge dem inn for flere kulturhus av gangen. På Familie Flöz satt det for eksempel en rekke teaterpersonligheter i salen som nok vil jobbe for å få dem tilbake til Norge, sa Sørensen til Moss Avis i går.
 
Han benyttet også anledningen til å si at de planlegger neste års Nonstop-festival allerede, om de får tilbake den ekstra kommunale million kommunen har foreslått å fjerne neste år, eller ikke.

Han gleder seg stort over fylkesordfører Ole Haabeth sa i åpningstalen av festivalen at fylket ønsket å satse på Nonstop. Riktignok ikke uten at også Moss kommune gjør det.

– Men sånt varmer, sier Sørensen som legger til at mye er gjort for en festivalsuksess med 2500 solgte billetter og tilnærmet fulle hus på de store hovedsceneproduksjonene som «Hotel Paradiso» og Sven Nordins «Pappa».

Politikk

– Det er viktig at vi har bredde. Og både «Odyssey» og «Pappa». Og publikum har vært enestående. Det er stadig flere som skjønner at det er trygt og gå på forestillinger selv om de ikke har hørt om stykket før. Enestående har forresten alle som har jobbet døgnet rundt med festivalen også vært. Vi begynner å få en veldig kompetent gjeng på huset, skryter eks-teatersjefen, som fremdeles varsler at han som styremedlem vil blande seg i saker om politikk og penger.

Sørensen er stort sett fornøyd med alt fra årets festival, som han mener har gått knirkefritt for seg, men sier de kan bli enda flinkere til å egenannonsere forestillinger.

– Blant annet glemte vi å si til en fullsatt sal som så «Pappa» at det skulle være gratis tett på-intervju med Sven Nordin dagen etterpå. Sånt blir jo dumt. Neste år legger vi den praten med festivalartisten tilbake til kvelden.

Kommentarer til denne saken