Punkt Ø er i dialog om lokaler på Røed gård

 Låven på Røed gård brant ned for snart to år siden. Nå er arbeidet med å få den nye opp i gang for fullt. Nå har Punkt Ø og Hans Thorer Mamen vært i dialog om hva låven skal brukes til.

Låven på Røed gård brant ned for snart to år siden. Nå er arbeidet med å få den nye opp i gang for fullt. Nå har Punkt Ø og Hans Thorer Mamen vært i dialog om hva låven skal brukes til. Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Låven til Hans Thorer Mamen på Røed gård er en av flere interessante henvendelser Punkt Ø har fått de siste ukene.

DEL

 Det bekrefter både Mamen og styreleder i Punkt Ø, Ingjerd Schou.

– Mange tar kontakt med oss nå som de vet at vi kanskje trenger nye lokaler. Disse initiativene mottas med takk og interesse, sier Schou til Moss Avis.

En av disse henvendelsene har kommet fra nabogården på Jeløy, Røed gård. Låven, som brant ned for snart to år siden, er på god vei opp igjen og i løpet av sommeren vil 1300 kvadratmeter stå klart. 1000 av disse skal Mamen bruke til forskjellige kunstaktiviteter.

At disse kvadratmeterne kan ende opp som Punkt Øs nye lokaler er han ikke fremmed for.
– Det ville ikke vært problematisk om Alby og Røed hadde samarbeidet tettere. Vi har et godt samarbeid allerede og med nærheten til Alby og Punkt Øs lokaler der tror jeg det ville passet bra, sier Mamen.

Interessant

Begge parter bekrefter at det er en dialog mellom de to. Ingjerd Schou forteller at alt i størrelsesordenen låven på Røed vil bli, er interessant for Punkt Ø å se på.

– Det var en interessant henvendelse. Vi er åpne og mottakelige for synspunkt og innspill, forteller styrelederen.

Det er foreløpig usikkert om Punkt Ø skal selge Momentum kunsthall i Møllebyen. Først i februar, etter eier og styremøter, vet man noe mer sikkert. Innen den tid skal MKEiendom ha utredet hvor mye det vil koste å ruste opp kunsthallen og lokaler som står tomme på Alby.

– Vi er nødt til å ha en tilbakefallsposisjon. Vi trenger store arenaer og derfor må vi være på utkikk både i Moss og andre steder i Østfold. Det kan hende vi må tegne kartet på nytt, sier Schou.

Dialog med flere

Mamen forteller at han vært i samtale med flere aktører angående låvearealene.

– Jeg er jo interessert i å få leid ut lokalene og da må jeg være der ute, forklarer Mamen.

Men at han foreløpig ikke vet hva slags drift det vil bli i de 1000 kvadratmeterne som vil stå klare i løpet av sommeren. Også Arne Trondsen på Galleri Varden har en stund vært i dialog med Mamen og interessen er stor.
– Ingenting er avgjort verken den ene eller andre veien, presiserer Mamen.

Splittede meninger

Varaordfører Erlend Wiborg er positiv til dialogen som nå er innledet mellom Punkt Ø og Røed.
– Jeg har lenge hatt en ambisjon om at området rundt Alby og Røed gård bør ha mer aktivitet, sier Wiborg.

Også ordfører Tage Pettersen er svært positiv til det hele.
– Dette var et av innspillene mine til Ingjerd Schou tidligere, så dette synes jeg er flott. Vi må bruke alle de gode kreftene vi har her ute og en av de er Hans Thorer Mamen, sier Pettersen.

Venstres Sindre W. Mork, leder for skole, oppvekst og kulturutvalget, mener derimot at Alby kan tilfredsstille behovene Punkt Ø har.

– Vi har allerede arealer der ute som MKEiendom ser på nå og det mener jeg kan tilfredsstille behovet deres, sier Mork.

Artikkeltags