Punkt Øs skjebne ble ikke avgjort

Fra venstre Punkt Ø-direktør Dag Aak Sveinar, ordfører Tage Pettersen (H), Sindre Westerlund Mork (V), leder for Opplæring, kultur og helsekomiteen i fylkeskommunen, Inger Christin Torp (Ap) og nestleder i styret i Punkt Ø, Paul Åge Johannessen på vei inn til Punkt Øs skjebnemøtet.

Fra venstre Punkt Ø-direktør Dag Aak Sveinar, ordfører Tage Pettersen (H), Sindre Westerlund Mork (V), leder for Opplæring, kultur og helsekomiteen i fylkeskommunen, Inger Christin Torp (Ap) og nestleder i styret i Punkt Ø, Paul Åge Johannessen på vei inn til Punkt Øs skjebnemøtet. Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

De borgerlige partiene i Moss må ha gruppemøter før de bestemmer seg for om de snur eller ikke i forhold til å kutte i støtten til Punkt Ø.

DEL

Det sier ordfører Tage Pettersen (H) til moss-avis.no etter ettermiddagens møte mellom Moss kommune, fylkeskommunen og Punkt Ø på Fylkehuset i Sarpsborg.

For å holde konfliktnivået nede, stilte ikke Kulturdepartementet på møtet, som i følge Pettersen ble holdt i en gemyttlig og fin tone.

Kjempekutt

Bakgrunnen for møtet var at de borgerlige i Moss har sendt en innstilling fra formannskapet til bystyret om at støtten til Punkt Ø skal kuttes med 500.000 kroner hvert år i årene 2012-2015.

I følge trepartavtalen med fylkeskommunen og departementet, vil fylket da også kutte med 500.000 kroner og staten med 1,5 millioner kroner, slik at Punkt Ø vil få 2,5 millioner kroner i tilskudd i årene framover.

Dette vil trolig også innebære at Punkt Ø ikke får noen løft over statsbudsjettet de fire neste årene.

Helt åpent

- Vi tar med både de nye og de gamle argumentene mot å kutte tilbake til gruppemøter senere denne uken. Fredag ettermiddag skal vi ha gruppeledermøtet før bystyremøtet mandag, og først da blir det klart hvor denne saken ender fra Moss kommunes side. Jeg tror ingen som var på møtet i dag kan spekulere i hva konklusjonen blir, sier Tage Pettersen.

Les mer i Moss Avis i morgen!

Artikkeltags