Se hvem som vant Christian Frederik-prisen

Tjukkasgjengen og Jan Ellefsen stakk av med Christian Frederik-prisen under Mossegallaen i kveld.

Tjukkasgjengen og Jan Ellefsen stakk av med Christian Frederik-prisen under Mossegallaen i kveld. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Stivpyntet og fine kom mossingene i flokk og følge til den store kvelden, og de gikk ikke skuffet hjem.

DEL

Mossegallaen ble arrangert for femte gang, og viste i kveld at det er en galla som virkelig setter et positivt lys på alle de dyktige menneskene som setter byen vår på kartet.

Og når vi er inne på dyktige mennesker, så kommer man ikke utenom de to konfransierene under gårsdagens galla. Åshild Skiri Refsdal og Anna Celine Bredahl gjorde en fantastisk jobb. Spesielt 13 år gamle Bredahl imponerte stort. Med seg, som en libero, hadde de Ole Jacob Lindberg og det hele ble loset i land på en flott måte.

Se stort bildegalleri fra prisutdelingen.

Disse var på Mossegallaen.

I tillegg til prisvinnerne, høstet også de syv kvinnene som hedret at kvinner fikk stemmerett for 100 år siden med sang og dans. Et fint nummer som gjorde snippen litt løsere.

Ordfører Tage Pettersen var på scenen som prisutdeler og kunne stolt nyte at det gror godt innen både sport, næring og kultur i byen.

- Det er viktig å verdsette det vi er stolte av og Mossegallaen er en arena hvor vi kan gjøre nettopp det. Dette har blitt en flott arena for å vise at vi setter pris på alle de som virkelig gjør en innsats for byen vår. Vi skaper topper innenfor kultur, næring og sport, og det er et bevis på at vi gjør mye riktig i Moss, forklarte han med et smil.

Byggeskikkprisen

Det skal deles ut mange gjeve priser i kveld. Først ute er Byggeskikkprisen. De nominerte var Solefallsveien 10, Sølyalleen 3 og Haveveien 5. Men det var Sølyalleen som stakk av med prisen, som ble delt ut av byarkitekt Nils Ellefsen.

Opplevelsesprisen

Det var Unn Bøhm Tveito, daglig leder i Visit Moss som delte ut Opplevelsesprisen. De nominerte var Losen i Larkollen, DNT Vansjø og Nonstop-festivalen. Og det var Nonstop-festivalen som vant.

Svein Carlsen-prisen

De nominerte var Sverre Breivik, Ingvild Finset Spilling og Hanna Hunslund. Ernst Rolf fra Moss Musikkråd fikk æren av å dele ut prisen til Ingvild Finset Spilling.

Einar Aas-prisen

De nominerte var golfspiller Christoffer Ventura, seiler Celine Herud, Marie Therese Obst som driver med friidrett og skytter Malin Westerheim. Anne Bramo og Einar Aas selv delte ut prisen til vinner seiler Celine Herud.

Moss kommunes kulturstipend

Det var en meget fornøyd vinner, Ingvild Finset Spilling som kunne motta stipendet av Sindre Westerlund Mork.

Ung-Fond

Moss Friluft fikk 3000 kroner - disse skal brukes til å kjøpe førstehjelpsdukker. Melløs skole fikk 15.000 kroner som skal brukes til å lage en motorikkbane. Ordfører Tage Pettersen og Erik Reier, leder i Heulf Moss delte ut prisene.

Moss kommunes kulturpris

Håkon Sæther er en av ildsjelene bak Mossegallaen, og vant kommunens kulturpris. Det var Sindre Westerlund Mork som var prisutdeler.

Hedret gullvinnerne

Alle nasjonale og internasjonale mestere fikk en kommunal heder, da ordfører Tage Pettersen delte ut prisen, som var et verk av fotokunstner Morten Strøm. 28 av totalt 40 av utøverne var tilstede i kveld.

Mosseregionens næringspris

De nominerte til prisen var Hansen Protection as, ColliCare Logistics og Braathe Gruppen.  Vinneren ble Hansen Protection AS. Det var Pål Tandberg, direktør ved Moss Lufthavn Rygge som delte ut prisen til de stolte vinnerne.

Christian Frederik-prisen

Det har vært stor spenning rundt hvem som skulle stikke av med denne prisen. Etter en SMS-avstemming på moss-avis.no var det disse som fikk flest stemmer: Tjukkasgjengen, drosjesjåfør Georg Balogh Christiansen og seiler Celine Therese Herud.

Og den som stakk av med prisen var Tjukkasgjengen. Det var initiativtaker Jan Ellefsen som mottok den gjeve prisen, og den ble delt ut av ordfører Tage Pettersen og redaktør i Moss Avis, Pål Enghaug.

Artikkeltags