– Slik sparer Moss 50 millioner på kulturhus

Godt jobbet! Ordfører Tage Pettersen (til venstre) og kulturutvalgsleder Sindre Westerlund Mork (til høyre) mottok analysene fra Parkteatrets Geir Meum Olsen og Per-Olav Sørensen.

Godt jobbet! Ordfører Tage Pettersen (til venstre) og kulturutvalgsleder Sindre Westerlund Mork (til høyre) mottok analysene fra Parkteatrets Geir Meum Olsen og Per-Olav Sørensen. Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Her leverer Parkteatret as analysen som forklarer hvordan Moss kan spare 50 millioner kroner og få et regionalt kulturhus for kun 30 millioner kroner.

DEL

«Parkteatret as mener Moss kommune kan innfri alle krav til desentralisert regionalt kulturhus for i underkant av 30 millioner kroner. Arbeidet kan starte i 2013 og stå ferdig til jubileet i 2014. En fin gave til regionens kulturliv, regionens innbyggere og regionens sjel», avslutter Parkteatret i sin analyse.
Analysen kommer som et resultat av et møte mellom Parkteatret og styringsflertallet etter sist valg, hvor politikerne ba Parkteatret om å få helt konkrete forslag og vurderinger.

Ventetid

– Det er ingen hemmelighet at vi ønsker å lande saken om et regionalt kulturhus, sa ordfører Tage Pettersen (H) da han og kulturutvalgsleder Sindre Westerlund Mork (V) fikk overlevert analysen fra Parkteatrets Geir Meum Olsen og Per-Olav Sørensen.
Mens alle de øvrige regionene i Østfold har et regionalt kulturhus, har man i Moss brukt mange år uten å komme i mål.

For to år siden vedtok bystyret at Parkteatret skal være en del av et regionalt kulturhus. Lenger kom man ikke.
– Parkteatret er også i 10 år lovet utbedret. Derfor ville vi signalisere en utålmodighet, sier Per-Olav Sørensen.

– Nå skal administrasjonen få denne analysen, og forhåpentlig lander de på samme konklusjon som Parkteatret as. For 30 millioner kroner, hvorav 10 millioner dekkes av støtte fra stat og fylke, vil inngangsbilletten for Moss kommune være overkommelig. Da er det mulig å «trykke på knappen» når budsjettet vedtas i desember, sier Tage Pettersen.

Ny teknologi

Det store gjennombruddet for Parkteatret – hvor akustikken ikke er tilfredsstillende for en del musikk – skjedde i California.
Der er det ifølge analysen nå utviklet et digitalt system som sikrer topp akustikk uansett arrangement.
Kostnaden for å installere dette på Parkteatret og i Samfunnssalen vil være om lag tre millioner kroner.

Parkteatret har også planene klare for å oppgradere de to aktuelle bygningene slik at de størrelsesmessig innfrir kravene for et regionalt kulturhus, inkludert sidescener og lagringsplass.
Videre foreslår analysen å leie eller eie lokaler ved Parkteatret og renovere funkisbygningen i en helhetlig stil.

Økt bruk

– Får vi til dette, får vi frigitt lokaler for 1000 nye øvelsesdager i året, sier Per-Olav Sørensen.

Pettersen og Westerlund Mork likte både den tanken og tanken om å få et aktivt kulturhuskvartal i denne delen av sentrum.
– Det er ufarlig å være positiv til dette, for det er ingen partier som har gått inn for å bruke 50 ekstra millioner kroner på å kjøpe eller bygge et nytt kulturhus. Og alle vil bevare og satse på Parkteatret, oppsummerer ordføreren.

Artikkeltags